Drivers Fuel Challenge - taloudellisen ajon kilpailu - Tapahtumat : Volvo Truck Center
Taloudellisen ajon kilpailu

Drivers' Fuel Challenge - taloudellisen ajon kilpailu

Taloudellinen ajotapa on ratkaisevan tärkeä taito, kun rahaa ja ympäristöä halutaan säästää. Nyt on aika selvittää, kuka on maailman taloudellisin kuljettaja.

Suomen kilpailun voittaja on Tomi Roimola Miehikkälästä. Finaali kisattiin 16.8. Kangasalan alueella ja siihen osallistui alueellisesti järjestettyjen osakilpailujen 12 taloudellisimpaa kuljettajaa.

Voittaja pääsee edustamaan Suomea maailman finaaliin, johon osallistuu 23 maailman parasta kuljettajaa. Maailman finaali järjestetään 19. syyskuuta Göteborgissa. Maailman taloudellisimman kuljettajan tittelin lisäksi voittajalle on tiedossa Volvon elämysmatka.

Seuraa kilpailun uutisia ja tilanteita Facebookissa

Drivers’ Fuel Challenge on taloudellisen ajon kilpailu avoinna kaikkien merkkien kuljettajille. Kilpailussa etsitään maailman taloudellisimmin ajavaa kuljettajaa. Volvo Trucks on järjestänyt kilpailun vuodesta 2009 lähtien eri muodoissa, kansainvälisenä ja alueellisena kilpailuna. Suosio on kasvanut tasaisesti, ja edelliseen globaaliin kilpailuun vuonna 2011 osallistui yli 3 600 kuljettajaa 22 maasta.

Kilpailusuorituksen arvostelussa kiinnitetään huomiota polttoainetaloudellisuuteen vaikuttaviin seikkoihin, kuten;
- Ennakointi ja jarruttaminen
- Moottorin ja vaihteiden hyödyntäminen
- Aika ja liikennesäännöt
- Polttoaineenkulutus

Paikalliset säännöt kerrotaan kuljettajalle ennen kilpailusuoritusta.