Our philosphy

Iedere druppel telt

1 % hier, 1 % daar: samen loopt dat al gauw op tot een aanzienlijke besparing. Dit is de gedachte achter onze filosofie. We zoeken continu naar nieuwe manieren om onze trucks verder te laten rijden met minder brandstof en minder belasting voor het milieu. Deze nuchtere benadering heeft ons tot marktleider gemaakt. Met de 13-liter dieselmotor en de nieuwste I-Shift-transmissie beschikken we nu al over de meest efficiënte aandrijflijn in de transportsector. Toch is dit nog maar het begin.

Stapje voor stapje gaan we weg van de conventionele brandstoffen. We verminderen het brandstofverbruik met 1 % per jaar; dat lijkt wellicht niet zo veel, maar het is een realistische en lange termijn doelstelling. Beschikbare bronnen worden ingezet om het brandstofverbruik van onze trucks met dieselaandrijving te verbeteren of om alternatieve brandstofoplossingen te ontwikkelen.

Graph Elk jaar 1% zuiniger in brandstofverbruik

Every Drop Counts
Onze filosofie begint nu langzaamaan vruchten af te werpen. Het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van Volvo-trucks zijn de laatste 20 jaar met 20 % verlaagd. En trucks met levensvatbare, nieuwe alternatieve brandstoffen zullen over niet al te veel tijd op de weg verschijnen.

Bovendien hebben we laten zien dat de belangen van het milieu hand-in-hand gaan met de belangen van vervoerders. Neem nu de brandstofkosten. Deze staan voor 1/3 van uw kostenplaatje, dus elke kleinste vermindering in verbruik betekent een aanzienlijke verbetering van uw winstmarge.

Bedrijfskosten nemen ook af als de trucks zo worden gereden dat ze minder belasting opleveren voor het milieu. En dan is er nog iets. De drastische vermindering van CO2-uitstoot, stikstofoxiden en deeltjes afkomstig van onze dieselmotoren levert een groot concurrentievoordeel op. Niet alleen voor Volvo, maar ook voor transporteurs die met onze trucks rijden en voor de klanten die hun goederen erin vervoeren.

De volgende 10 jaar willen we het brandstofverbruik met nog 10 % extra verminderen. Veelal met microscopische verbeteringen op het gebied van efficiëntie, nu en dan met iets geheel nieuws, zoals onze methaan-dieseltechnologie of wellicht met DME. We blijven hiermee net zolang doorgaan als nodig is om te komen tot duurzame emissieniveaus, CO2-neutrale transporten en om niet meer afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen.

Maar ook dan telt iedere druppel.