Feiten over Volvo Trucks

Volvo Trucks
Volvo Trucks is een van ’s werelds grootste vrachtwagenproducenten. Het bedrijf levert een totaalpakket van transportoplossingen voor professionele en zakelijke klanten in meer dan 140 landen. Kwaliteit en klantgerichtheid zijn het handelsmerk binnen alle bedrijfsactiviteiten.
Volvo is wereldwijd aanwezig met productiefaciliteiten in 16 landen. Het grootste gedeelte van de productie vindt echter plaats in Zweden, België, Brazilië en de Verenigde Staten.
Volvo Trucks heeft een sterk internationaal netwerk van meer dan 2,300 servicepunten. In december 2011 had Volvo Trucks wereldwijd zo’n 19.100 medewerkers. 

In België heeft Volvo Trucks productie in Gent en stelt meer dan 3.500 personen te werk.
Lees hier de Belgische geschiedenis

Producenten en Diensten 
Volvo Trucks biedt een volledig assortiment van zware tot middelzware trucks. Meer dan 95% van de geproduceerde trucks bevindt zich in het zware segment boven de 16 ton. Het bedrijf biedt daarnaast een breed assortiment van transportoplossingen op het gebied van veiligheid, brandstofefficiency en chauffeursomgeving, maar ook ter bescherming van ongeplande uitval. Andere diensten zijn onder andere chauffeurstrainingen, financiering, verhuur, verzekering en IT systemen voor transportmanagement.

Afleveringen per regioLeveringen

Volvo Trucks is een wereldspeler.
Grote aantallen worden verkocht in Europa – ongeveer 40 % van de totale verkoop. 
Volvo Trucks kent een sterke vraag naar trucks. Markten zoals Afrika met inbegrip van het Midden-Oosten, Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika groeien. Ook Oost-Europa met Rusland als een belangrijke markt, toonde een belangrijke toename van de leveringen in het afgelopen jaar.

Afleveringen per jaar
Leveringen

Volvo-trucks worden in meer dan 140 landen verkocht.
Ongeveer 95 % van de geproduceerde trucks bevindt zich in het zware segment.
Voor meer verkoop details, lees verder op de pagina met bedrijfsinformatie

Volvo Groep
Volvo Trucks is onderdeel van de Volvo Groep, een van ‘s werelds meest vooruitstrevende fabrikanten van trucks, bussen en uitrusting voor de bouw, aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen en ruimtevaartcomponenten. De Volvo Groep levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service. Lees meer op de site van de Volvo Groep

Volvo Trucks en veiligheid
Veiligheid is een van Volvo Trucks’ kernwaarden al vanaf het moment dat het bedrijf werd opgericht in 1927. Volvo Trucks is marktleider zowel op het gebied van actieve als passieve veiligheid. Het bedrijf ontwikkelt continu nieuwe technologieën en systemen die de verkeersveiligheid bevorderen. Voorbeelden zijn de driepuntsveiligheidsgordel, ABS remsysteem, elektronisch stabiliteitssysteem (ESP), Driver Alert Support en af fabriek geleverde alcolocks.
Al vanaf 1969 doet Volvo’s Accident Research Team onderzoek naar ongevallen waarbij trucks betrokken zijn. Dit onderzoeksteam levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van veiligheidssystemen. Lees verder onder veiligheid

Volvo Trucks en het milieu
Volvo Trucks doet er alles aan om de milieu-impact van de productie van trucks en van het wegverkeer in het algemeen te verlagen. Met de ontwikkeling van brandstofefficiënte motoren en nieuwe duurzame technieken zoals hybride laat het bedrijf zien voorloper te zijn op het gebied van duurzame transportoplossingen. Volvo Trucks doet echter nog meer. Het bedrijf focust zich ook op haar eigen productiefaciliteiten. Zo zijn er al aanzienlijke energiebesparingen gerealiseerd. De Volvo-fabriek in het Belgische Gent werkt CO2 neutraal en ook de overige productiefaciliteiten zullen binnenkort CO2 neutraal produceren. Lees verder onder milieu
Volvo Trucks produceert wereldwijd
Productie

Marktaandelen
marktaandeel

Volvo Trucks heeft globaal een sterke marktpositie.
Onder Europa 29 vallen alle EU landen en Noorwegen en Zwitserland.
Voor meer details over marktaandelen, lees verder op de pagina met bedrijfsinformatie