Werking Volvo Action Service

Zo eenvoudig als het plegen van een telefoontje

1. Bereikbaar met slechts één telefoontje
Waar u ook bent, in uw eigen land of in het buitenland, één telefoontje is voldoende om gekwalificeerde hulp te ontvangen. De telefoonnummers staan vermeld in de chauffeurshandleiding op de pagina 'Bel Volvo Action Service'.

2. De case-coördinator neemt het werk aan
Een bekwame en speciaal toegewezen case-coördinator beantwoordt uw telefoontje naar Volvo Action Service in uw eigen taal. De coördinator behandelt uw case totdat deze wordt gesloten, en houdt u op de hoogte over de voortgang ervan.

3. De reparatie regelen
Wanneer de betaling rond is, neemt de case-coördinator contact op met de meest geschikte werkplaats en geeft hij aan welke werkzaamheden moeten worden verricht.

Indien reparatie onderweg niet mogelijk is of niet is toegestaan op de locatie van uw voertuig, wordt het wegslepen geregeld en wordt de reparatie uitgevoerd in de werkplaats

4. De reparatie voltooien
Indien het voertuig ter plekke moet worden gerepareerd, haalt de Volvo-monteur de benodigde onderdelen en apparatuur op om u en uw truck op weg te helpen. Indien de reparatie moet worden uitgevoerd in de werkplaats, wordt wegslepen geregeld.

De case-coördinator blijft de case voor u beheren totdat het voertuig weer op de weg is.

Wanneer de reparatie is voltooid, ontvangt uw bedrijf een rekening van uw dealer, of de betaling wordt geregeld volgens de overeenkomst.