Aandrijflijn Volvo FE

Vermogen en prestaties op aanvraag.

Flexibiliteit, krachtig, snelle respons en vriendelijker voor het milieu. De Volvo FE-aandrijflijn garandeert prestaties die het voertuig tot een belangrijk professioneel hulpmiddel maken voor stedelijke en regionale distributie.

Voorzien van de nieuwste machinetechnologie vormt de Volvo FE de perfecte investering voor de lange termijn, wanneer u een maximale bedrijfstijd en productiviteit voor uw bedrijf moet garanderen.
 


De Volvo D8K
- alles wat u wilt van een Volvo-motor.
De Volvo D8K is een geheel nieuwe 8-liter motor met 6 cilinders en vermogensopties van 250, 280 en 320 pk. Het is de perfecte match voor de Volvo FE, met optimale aanpasbaarheid en topprestaties.

De D8K is ontwikkeld en geconstrueerd door Volvo. De motor levert een subliem vermogen en koppel, en een nabehandelingssysteem dat met gemak voldoet aan de strengste emissienormen. Bovendien geeft de motor een bliksemsnelle respons; bijvoorbeeld in druk stadsverkeer.

Lees meer over dieselmotoren van Volvo
Versnellingsbakken
De handgeschakelde versnellingsbakken worden bediend via de bekrachtigde synchronisatie. De korte versnellingshendel is op de motortunnel geplaatst, zowel bij handgeschakelde als automatische versnellingsbakken. De volautomatische transmissie wordt bediend via drukknoppen. Alle versnellingsbakken kunnen naar keuze worden uitgerust met een PTO.

Achterassen
Er zijn vier verschillende achterassen op de Volvo FE beschikbaar. De maximale asbelasting varieert van 13 tot 23 ton. Alle achterassen van hebben standaard een sperdifferentieel.

Lees meer over de specificaties voor de aandrijflijn


FE CNG Euro6 Engine

Rijdt op methaangas, maar met dezelfde rijeigenschappen als een conventionele Volvo FE

De Volvo FE CNG (Compressed Natural Gas) is voorzien van een nieuwe 9-liter motor die volledig rijdt op methaangas. De motor werkt met bougietechnologie die bijzonder geschikt is voor taken waarbij over korte afstanden wordt gereden en vaak moet worden gestart en gestopt. Dankzij de volledig automatische versnellingsbak biedt de Volvo FE CNG truck dezelfde uitstekende rijeigenschappen en productiviteit als de conventionele Volvo FE. De automatische versnellingsbak zorgt ook voor een snellere respons van de aandrijflijn.

Lees meer over voor de Volvo FE CNG


I-Shift. Eindelijk beschikbaar.

De ervaring van het rijden met I-Shift wordt vaak beschreven als moeiteloos. Zonder het koppelingspedaal kunt u veilig ontspannen en u op de andere twee pedalen concentreren. I-Shift maakt gebruik van ingebouwde intelligentie waarmee u in elke situatie snel en automatisch de juiste versnelling kiest. De software staat garant voor een schakelgedrag waar zelfs de beste chauffeurs niet aan kunnen tippen.

Maar als u zelf meer te zeggen wilt hebben, dan kan dat. Met de knoppen op de keuzehendel kunt u ook handmatig schakelen.

Lees meer over I-Shift voor de Volvo FE


Euro 6

Euro 6.

Voor ons bij Volvo Trucks is Euro 6 slechts een stap in de goede richting. Door verminderen van het brandstofverbruik reduceren we de totale uitstoot nog verder; en profiteert u van de kostbesparing.


Volvo Trucks onderhoudsintervallen

Intervallen en vereisten voor onderhoud blijven hetzelfde.

Eigenaren van Volvo FE-trucks hoeven zich geen zorgen te maken over onderhoudsintervallen of toegevoegde onderhoudsvereisten, ondanks de toegenomen eisen aan motoren en onderhoudspersoneel ten gevolge van Euro 6. Er zijn geen wijzigingen in deze vereisten.


Transmissie Volvo FE

Flexibiliteit is ons mantra.

De Volvo FE biedt zowel handmatige als automatische transmissie, waardoor u de geschikte opstelling kunt kiezen voor uw rijomstandigheden.

Handmatige transmissie kan worden voorzien van zes of negen versnellingen, geschikt voor rijden in de binnenstad, of speciaal bij toepassingen waar hoge prestaties worden vereist.

Automatische transmissie is erg handig voor taken waarbij vaak moet worden gestart en gestopt, en is vooral een goede match voor de Volvo FE met de D8K-motor.

Lees meer over flexibiliteit en efficiency