The new Volvo FE

Ontdek de nieuwe Volvo FE

Met zijn stabiele en robuuste chassis en dankzij de toevoeging van onze alom geprezen geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak is de nieuwe Volvo FE een krachtige transportoplossing in de klasse van 18 tot 26 ton.
Nu leverbaar met I-shift.

Nu leverbaar met I-shift.

Met de introductie van de geautomatiseerde I-Shift-versnellingsbak kan de nieuwe Volvo FE nog efficiënter werken. I-Shift zorgt dat de motor te allen tijde optimaal werkt en verlicht zowel de fysieke als de mentale belasting voor de chauffeur. Het resultaat is dat de chauffeur zuiniger en comfortabeler kan rijden, en dat zelfs in veeleisende stedelijke omgevingen.

Nieuw ontwerp voorkant

Nieuw ontwerp voorkant

Het klassieke Volvo-ironmark is hoger geplaatst op een meer prominente positie, wat de indruk geeft van een grotere, lagere voorruit. Andere onderdelen van het vernieuwde uiterlijk zijn een nieuwe, eenvoudig te repareren bumper uit drie gedeelten en de nieuwe koplampen met de V-vormige LED-dagrijverlichting. Het nieuwe uiterlijk zorgt dat de nieuwe Volvo FE niet alleen hetzelfde ontwerpthema heeft als onze grotere trucks, maar ook discreet opgaat in de stedelijke omgeving.

 

Het nieuwe Euro 6-motorenprogramma

Het geheel vernieuwde motorenprogramma dat volledig is aangepast aan Euro 6, omvat een door Volvo ontwikkelde 8-liter motor met varianten van 250 pk tot 320 pk. De nieuwe motoren leveren een bredere, vlakkere koppelkromme die bij lagere toerentallen een snellere vermogensopbouw levert. Voor het rijden zelf betekent dit een snellere respons, een hogere gemiddelde snelheid en betere rijeigenschappen, met name in stedelijk verkeer.

Het nieuwe Euro 6-motorenprogramma


Veiliger rondom

Veiliger rondom

Het werken in en rond de nieuwe Volvo FE is veiliger dan ooit. Nieuwe voorzieningen zijn ESP (Electronic Stability Program), een ergonomisch verbeterde chauffeurszetel met geïntegreerde neksteun en veiligheidsgordel, en dagrijverlichting met ledlampen aan de voorkant in combinatie met achterlichten. Niet alleen is de veiligheid verbeterd voor chauffeurs, voetgangers en andere weggebruikers. Deze voorzieningen resulteren in minder ongelukken en daardoor minder uitval.

Grotere beschikbaarheid

Grotere beschikbaarheid

De nieuwe Volvo FE is ontworpen voor een betrouwbaarheid op de lange termijn en probleemloos eigendom. Dit wordt ondersteund door het Volvo Gold Contract dat verder is uitgebreid. Met dit contract hebben de essentiële systemen van de truck een draadloze verbinding met de Volvo-werkplaats. Dit betekent dat onderhoud alleen wordt uitgevoerd wanneer dat nodig is, waardoor de beschikbaarheid van het voertuig wordt geoptimaliseerd. Behalve een uniek onderhoudsschema op basis van individuele vereisten wordt de beschikbaarheid vergroot, zodat uw bedrijfsvoering nog efficiënter wordt.

Eenvoudiger eigendom

Eenvoudiger eigendom

Uw Volvo Trucks-dealer streeft ernaar dat u als eigenaar het bezit als probleemloos ervaart. We vinden het dan ook belangrijk dat we de uitdagingen van truckeigenaren, wagenparkbeheerders en chauffeurs begrijpen. Op basis van uw specifieke commerciële en operationele vereisten kunnen we een complete oplossing samenstellen om uw volledig geoptimaliseerde truck te ondersteunen. Dit omvat contracten met vaste reparatie- en onderhoudskosten, pakketten voor zuinig rijden, chauffeurstrainingen en financiële en verzekeringsdiensten.

De nieuwe Volvo FE kan worden uitgerust met deze configuraties.

Cabines Motoren Versnellingsbak Achterassen
Cabines Volvo FE Motoren Volvo FE Transmissies Volvo FE Achterassen Volvo FE
Dagcabine
Comfortcabine
Slaapcabine
D8K (250, 280 of 320 pk)
I-Shift
Handgeschakelde versnellingsbak
Automatisch
Enkele reductie
(Maximaal toelaatbaar treingewicht:
44–70 ton)

Naafreductie
(Maximaal toelaatbaar treingewicht:
70–80 ton)