Cabinespecificaties voor de nieuwe Volvo FE

Op deze pagina vindt u:
  • Afmetingen van cabines
  • Cabinevoorzieningen

Download alle uitrustingspecificaties (pdf 2,2 MB)Afmetingen van cabines


Dagcabine Comfortcabine Slaapcabine
Dagcabine met comfortabele en ergonomische chauffeursomgeving. Interieur: hoogte 1605 mm, lengte 1600 mm, breedte 2300 mm. Comfortcabine biedt extra ruimte die kan worden ingericht met een eenpersoonsbed of als kantoorruimte met extra opbergvakken. Interieur: hoogte 1605 mm, lengte 2000 mm, breedte 2300 mm. Slaapcabine met bed voor één persoon. Interieur: hoogte 1605 mm, lengte 2200 mm, breedte 2300 mm.


Dagcabine Volvo FE, zijaanzicht

Comfortcabine Volvo FE, zijaanzicht

Slaapcabine Volvo FE, zijaanzicht

Dagcabine Volvo FE, bovenaanzicht

Comfortcabine Volvo FE, bovenaanzicht

Slaapcabine Volvo FE, bovenaanzicht

Dagcabine Volvo FE, zijaanzicht interieur Comfortcabine Volvo FE, zijaanzicht interieur Slaapcabine Volvo FE, zijaanzicht interieur


Low Entry Cab
Low Entry Cab met lage instap en stoelen met veiligheidsgordel voor maximaal drie passagiers. Interieur: hoogte 1605 mm, lengte 2200 mm, breedte 2300 mm.

Volvo FE Low Entry Cab, aanzicht zijkant

   
Volvo FE Low Entry Cab, aanzicht bovenkant    


Cabinevoorzieningen


Cabinevering
Mechanische vering voor en achter: spiraalveren en schokdemper. Pneumatische vering voor en achter: luchtbalgen.

Chauffeursstoel
Drie verschillende comfortniveaus: Comfort, Standard en Economy. Alle drie niveaus zijn voorzien van een rugleuning met verstelbare lengte, hoogte en voorkant en van een geïntegreerde hoofdsteun.

Bijrijderszetel
Drie verschillende comfortniveaus zijn leverbaar: Standard, Economy of Basic.

Kleuren
Leverbaar in 232 vaste varianten. Daarnaast kunnen ook andere kleuren worden besteld als aanpassing voor de klant.

Stuur
Het stuur heeft een diameter van 460 mm of 500 mm, afhankelijk van de truckconfiguratie, en kan pneumatisch worden afgesteld in de gewenste positie.

Dakluik
De cabine kan worden uitgerust met een dakluik dat 50 mm kan worden geopend. Het luik is leverbaar in glas of staal. Het luik kan handmatig of elektrisch worden bediend.

Cabineverwarming
Het cabineverwarmingssysteem is leverbaar in twee uitvoeringen: handmatig bediend, alleen verwarmen, of handmatig bediende verwarming en airconditioning. Er is ook een standkachel van 2 kW beschikbaar die optioneel kan worden gespecificeerd.

Opbergruimte aan de binnenkant
Het cabine-interieur heeft veel praktische, gemakkelijk toegankelijke vakken voor het bewaren van documenten en persoonlijke bezittingen. Er zijn twee opbergruimten boven de voorruit zijn, evenals vier DIN-compartimenten. Een aantal opbergvakken en vakjes op de motortunnel, notitieblok en kledinghaken kunnen als opties worden gespecificeerd.

Claxons
Er is een keuze uit twee extra claxons, elektrisch of pneumatisch, of twee op het dak gemonteerde claxons, pneumatisch bediend, of een elektrische claxon onder de voorklep.

1 persoon
Het bed is leverbaar in één of twee gedeelten en is 580 mm of 780 mm breed. Er is een optionele beveiligingsbalk voor het bed.