De tijd aan uw kant krijgen

Met motorkenmerken die ideaal zijn voor rijden in de stedelijke omgevingen zorgt de nieuwe Volvo FE dat chauffeurs zich aan de planning kunnen houden en snel en efficiënt van levering naar levering gaan.

De nieuwe Volvo FE heeft geheel nieuwe, door Volvo ontworpen en gebouwde motoren. Deze motoren delen hetzelfde concept en dezelfde ontwikkelingsgedachte als van onze grotere trucks. Kenmerkend is hun bredere, vlakkere koppelkromme met ook bij lagere toerentallen een snellere vermogensopbouw. Voor het rijden zelf betekent dit een snellere respons, een hogere gemiddelde snelheid en betere rijeigenschappen, waardoor chauffeurs effectiever met het stedelijke milieu kunnen omgaan.

Een bredere, vlakkere koppelcurve met snellere vermogensopbouw levert een snellere respons en uitstekende rijeigenschappen.

De I-Shift-versnellingsbak geeft een lager brandstofverbruik en minder fysieke belasting voor de chauffeur.
I-Shift
Wereldnieuws: I-Shift op de Volvo FE

Voor het eerst is de Volvo FE leverbaar met I-Shift. Dit betekent dat het werk van de chauffeur gemakkelijker wordt en dat de truck altijd optimaal werkt en brandstof bespaart. En net als op onze grotere trucks kan de basissoftware van het I-Shift-systeem gemakkelijk worden aangepast aan uw specifieke wensen met de twee aanvullende pakketten Distribution & Construction of Economy.

EURO 6-prestaties zonder nadelige gevolgen

De nieuwe Volvo FE voldoet geheel aan de wettelijke eisen voor Euro 6. En dat terwijl het brandstofverbruik gelijk blijft aan Euro 5, maar de onderhoudsintervallen langer worden.

Het geheel vernieuwde programma van Volvo omvat motorvermogens van 250 pk tot 320 pk.
Volvo-motor
5
Efficiency