Volvo FH

Langeafstandstransporten vragen om een truck die geschikt is voor lange afstanden. Volvo FH is die truck.

Max. treingewicht:
18 tot 120 ton

Motoren:
400, 440, 480, 500, 520

Cabines:
dag, slaap, Globetrotter, Globetrotter XL

De Volvo FH

In de wereld van de langeafstandstransporten moeten trucks voldoen aan een andere reeks prestatievereisten. Met zijn ongeëvenaarde aandrijflijn, veiligheid en comfort is de Volvo FH specifiek afgestemd op deze eisen. Kilometer na kilometer biedt de Volvo FH deze uitstekende rijeigenschappen. Het is een zuinige truck die de veeleisende langeafstandstaken snel en winstgevend uitvoert. Ook is deze truck bij uitstek geschikt voor bouwtoepassingen.
Volvo FH D13C

Geniet van het vermogen

De nieuwe aandrijflijn van de Volvo FH, een D13C-motor in combinatie met de I-Shift-transmissie, levert een enorme stroom vermogen en is in staat om het brandstofverbruik met drie procent te verminderen in vergelijking met de vorige versie. Ook is de truck leverbaar met een EEV-certificaat.Veiligheid

Veiligheid voorop

Het rijden in een Volvo-truck moet zo veilig mogelijk zijn en de Volvo FH vormt daarop geen uitzondering. Voor de chauffeurszijde kunnen veiligheidsgordels met sensoren die plotselinge bewegingen waarnemen, en een SRS-airbag worden gespecificeerd. Ook is er een uitgebreide keuze uit chauffeursondersteuningsystemen die allemaal zijn ontworpen om het risico van verkeersongevallen tot een minimum te beperken.Comfort

Business class voor truckers

Welke cabine u ook kiest uit de FH-serie, u krijgt altijd een werkplek die is ontworpen voor maximaal comfort. Kijk maar eens naar het aanbod van de Globetrotter XL-cabine. Zoals de naam al zegt, is alles groot: stahoogte, ruimte in de cabine, slaapvoorzieningen… noem maar op.

Een Volvo FH aanschaffen – hoe en waarom

Dealer zoeken

Geïnteresseerd in het aanschaffen van een Volvo FH? Voor het kiezen van de ultieme transportoplossing voor uw bedrijf kunt u het beste een afspraak maken met iemand die betrokken is bij het hele proces van het kopen en bezitten van een Volvo-truck. Samen kunt u de specificatie opstellen, de beste financiële deal bespreken en kiezen wat de beste onderhoudsovereenkomsten zijn als uw truck eenmaal op de weg is.

De nieuwe Volvo FH kan worden uitgerust met deze configuraties.

Cabines Motoren Transmissie Achterassen
Cabines Volvo FH Motoren Volvo FH Transmissies Volvo FH Achterassen Volvo FH
Dagcabine
Slaapcabine
Globetrotter-cabine
Globetrotter XL-cabine
D13C (420, 460, 500 of 540 pk)
I-Shift
Handgeschakelde versnellingsbak
Powertronic (automatisch)
Enkele reductie
(Maximaal toelaatbaar treingewicht: 44–70 ton)

Naafreductie (Maximaal toelaatbaar treingewicht: 70–100 ton)