Volvo FL rijden

Kracht en prestaties: in een perfecte mix.

Als het gaat om stedelijke transporten, krijgt de Volvo FL elke taak gedaan. Op tijd, elke keer weer. De efficiency en de betrouwbaarheid worden geleverd door de aandrijflijn van de FL: een combinatie van zuinige Volvo-motoren en de best mogelijke versnellingsbakken, allemaal aangepast aan uw specifieke vereisten.

Motoren:

  • D5K (210 of 240 pk)
  • D8K (250 of 280 pk)
Versnellingsbakken:
  • I-Sync (6 versnellingen)
  • Handgeschakeld (6 of 9 versnellingen)
  • Automatisch (6 versnellingen)
Achterassen:
  • Drie onderhoudsvrije solo-assen met enkele reductie, en een maximale asbelasting tussen 8,5 en 11,5 ton.
  • Enkele reductie (3 modellen)
  • Naafreductie (voor Volvo FL 4×4)
Bekijk de volledige aandrijflijnspecificaties

 


Euro 6

Zuinig. Krachtig koppel. En Euro 6.

De strenge Europese uitstootnormen voor dieselmotoren zijn opgesteld om de luchtverontreiniging te beperken. De nieuwe Euro 6-norm vereist een drastische verlaging vergeleken met de voorloper, Euro 5, soms wel met maar liefst 75%. De oplossing van Volvo Trucks voor deze uitdaging is het verfijnen van de SCR-technologie (Selective Catalytic Reduction) met een watergekoeld EGR-systeem (Exhaust Gas Recirculation). De beide motoren die beschikbaar zijn voor de Volvo FL-reeks, zijn nauwgezet ontworpen om te voldoen aan Euro 6, zonder dat dit ten koste gaat van vermogen of koppel, of gepaard gaat met een drastisch verhoogd brandstofverbruik. Een win-winsituatie. Zowel voor de chauffeurs als voor het milieu.

Lees meer over de motoren


De D5K-motor

D5K of D8K - betrouwbare techniek.

Beide Volvo FL-motoren zijn ontwikkeld en gebouwd door Volvo. Ze leveren een indrukwekkend vermogen en koppel, en een nabehandelingssysteem dat voldoet aan de strengste voorschriften. Bovendien zijn de motoren uitgerust met kenmerken zoals gesloten carterventilatie, minimale olielekkage en een turbo met variabele geometrie, waardoor de turbo van de motor zich kan aanpassen aan de omstandigheden.

Lees meer over efficiënte motoren


Pictogram onderhoud

Geen verandering voor onderhoudsintervallen.

Euro 6 vergt veel, zowel van de motoren als van het onderhoudspersoneel. De strengen eisen voor uitlaatgassen en emissies leiden echter niet tot gewijzigde onderhoudsintervallen in vergelijking met de eerdere wettelijke voorschriften. De onderhoudsvereisten voor de Volvo FL Euro 6-motoren blijven onveranderd.


I-Sync voor Volvo FL

I-Sync. De juiste versnelling op het juiste moment

Met de automatische I-Sync-transmissie en de zes versnellingen van de Volvo FL (beschikbaar in twee uitvoeringen, zowel voor de D5K als de D8K) kunt u uw werk nu nog makkelijker uitvoeren. I-Sync biedt de luxe van schakelen zonder koppelingspedaal, wat rijden in de binnenstad, met veelvuldig starten en stoppen, tot een uitje maakt. Aangepast aan distributieverkeer in de binnenstad, geoptimaliseerd voor uw comfort.

Lees meer over I-Sync


Biodiesel

Overschakelen op biodiesel?

De D5K240 kan nu al vanuit de fabriek worden voorbereid om 100 procent op biodiesel (B100) te draaien, en wordt gecertificeerd voor Euro 6. Hierdoor kunt u uw CO2-voetafdruk verminderen terwijl u geniet van de beschikbare subsidieregelingen.