Ontworpen om op te gaan in het verkeer...
... en om op te vallen

De nieuwe Volvo FL verdient een trotse plek binnen de Volvo Trucks-reeks. De truck mag dan kleiner zijn dan zijn gespierde broers voor de lange afstand en de bouw, maar het is onmiddelijk duidelijk dat hij tot dezelfde familie behoort.

V-vormige led-dagrijverlichting nu standaard.
V-vormige dagrijverlichting met leds

Bij de introductie van de nieuwe Volvo FL valt het meteen op dat er een consistente ontwerpgedachte wordt toegepast voor de gehele reeks van Volvo Trucks. Een nieuwe houding en merkidentiteit die wordt overgebracht met sterke, gedurfde lijnen en vormen. Ontwerpkenmerken als opvallende, verticale koplampen met V-vormige dagrijverlichting en de duidelijke contour die wordt benadrukt door de zwarte grille, nemen alle twijfel weg: je hebt te maken met een volwaardig lid van de Volvo-familie.Gemaakt voor de straat

Bij het nieuwe ontwerp is het klassieke Volvo Iron Mark van de grille naar boven verplaatst, naar een meer prominente plaats onder de voorruit. Dit geeft de indruk van een grotere voorruit, wat de chauffeur ‘dichter’ bij de weg lijkt te brengen. De toegankelijke uitstraling is een belangrijk aspect van onze compactere trucks, aangezien deze voornamelijk rijden in omgevingen met veel mensen.

Eén blik toont dat deze truck hetzelfde DNA
heeft als zijn grotere broers.

Nieuwe look past bij ontwerpthema van Volvo.
Zelfde familie, eigen identiteit

Zelfde familie, eigen identiteit

Naast het opgaan in de omgeving is er nog een reden voor deze wijzigingen: harmonie over de gehele reeks. Het nieuwe frontontwerp toont dat de wagen zijn trotse DNA deelt met zijn de legendarische grote broers, terwijl de eigen persoonlijkheid behouden blijft.

Een indruk achterlaten

Dus hoe reageren eigenaren, chauffeurs en zelfs stedelingen op het uiterlijk van de nieuwe Volvo FL? We verwachten dat het nieuwe ontwerp de mensen op straat en andere weggebruikers helpt om zich op hun gemak te voelen in de nabijheid van deze truck. Tegelijkertijd zullen eigenaren en chauffeurs er hopelijk trots op zijn dat ze met een Volvo rijden die zijn taak uitstekend verricht.

Nieuwe driedelige bumper met stalen hoeken is gemakkelijker te repareren.
 Een indruk achterlaten
3
Design