De tijd aan uw kant krijgen

Met kenmerken die ideaal zijn voor rijden in stedelijke omgevingen en door de nieuwe D5- en D8-motoren zorgt de nieuwste Volvo FL dat chauffeurs zich aan de planning kunnen houden en snel en efficiënt van levering naar levering gaan.

De nieuwe Volvo FL heeft geheel nieuwe, door Volvo ontworpen en gebouwde motoren. Deze motoren delen hetzelfde concept en dezelfde ontwikkelingsgedachte als van onze grotere trucks. Kenmerkend is hun bredere, vlakkere koppelkromme met ook bij lagere toerentallen een snellere vermogensopbouw. Voor het rijden zelf betekent dit een snellere respons, een hogere gemiddelde snelheid en betere rijeigenschappen, waardoor chauffeurs effectiever met het stedelijke milieu kunnen omgaan.

De Volvo FL met 4 cilinders biedt 200-500 kg extra laadvermogen, wat de bedrijfsefficiëntie verhoogt.
Lichtgewicht Volvo FL

Geoptimaliseerd gewicht en efficiency

De 4-cilinder D5K-motor is nu leverbaar voor de Volvo FL-versies van 10, 12, 14 en 16 ton. Daarmee weegt de truck 200–500 kg minder dan met een vergelijkbare motor met 6 cilinders. Toch is de D5K de krachtigste in zijn klasse met een vermogen van wel 240 pk. In combinatie met een geoptimaliseerde I-Sync-transmissie geeft dit geweldige rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik. 

Een bredere, vlakkere koppelcurve met snellere vermogensopbouw levert een snellere respons en uitstekende rijeigenschappen.

Het geheel vernieuwde programma met door Volvo ontwikkelde motoren, waaronder de krachtigste van het segment: een D5 met maar liefst 240 pk.
Volvo D5-motor

Euro 6-prestaties zonder nadelige gevolgen

De nieuwe Volvo FL voldoet geheel aan de wettelijke eisen voor Euro 6. En dat terwijl het brandstofverbruik gelijk blijft aan Euro 5, maar de onderhoudsintervallen langer worden.

De nieuwe Volvo FL is leverbaar met geoptimaliseerde I-Sync-versnellingsbak.
I-Sync-transmissie
5
Efficiency