Hoeveel ruimte u ook nodig heeft, er is meer dan genoeg.

Meer ruimte voor brandstof

Meer ruimte voor brandstof...

Hoe meer brandstof u kunt meenemen, hoe minder vaak u hoeft te tanken. Op de nieuwe Volvo FM zijn een aantal onderdelen verplaatst om ruimte te maken voor nog meer brandstof. Er zijn verschillende tankafmetingen beschikbaar die in verschillende combinaties kunnen worden toegevoegd, waardoor het beter mogelijk wordt om de wettelijk toegestane hoeveelheid brandstof mee te nemen.

Opbouw Volvo FM

... of complexe opbouwen

Een aantal toepassingen stellen zeer specifieke eisen aan de chassisindeling. Op de nieuwe Volvo FM kunnen bepaalde chassisonderdelen worden verplaatst om ruimte te maken voor de opbouw. Dit geeft een nauwelijks te evenaren flexibiliteit.

Lees alle ins en outs over de flexibiliteit en het eindresultaat

Mogelijke chassisindelingen

A. De accubak.

We hebben de accubak 300 mm verplaatst zodat er ruimte is voor 100–120 liter extra brandstof. Maar dat is nog niet alles. Op luchtgeveerde trekkers kan de accubak ook helemaal achterop worden geïnstalleerd. Dit betekent ruimte voor 300 liter brandstof extra en maakt het makkelijker voor carrosseriebouwers.

B. De AdBlue-tank.

Bij trekkers kan een nieuwe AdBlue-tank van 50 liter boven op het chassis achter de cabine worden gemonteerd, waardoor er ruimte vrijkomt aan de zijkant van het chassis.

C. De brandstoftanks.

Net als de meeste mensen wilt u waarschijnlijk zo goedkoop mogelijk en zo min mogelijk tanken. Daarom kan de Volvo FM worden uitgerust met een uitgebreide reeks brandstoftanks met verschillende vormen, posities, hoogten, volumes en materialen. De afmetingen lopen uiteen van 150 tot 900 liter en kunnen op verschillende manieren worden gecombineerd om uw brandstofcapaciteit te optimaliseren.

D. De Air Production Modulator (APM).

Op trekkers is de luchtcompressor nu tussen de chassisbalken geplaatst om meer ruimte te creëren voor uitrusting of brandstoftanks die op het chassis worden gemonteerd.

E. De luchttanks.

Afhankelijk van de specificatie van de truck kunnen de luchttanks op allerlei verschillende posities worden geïnstalleerd. Dat biedt nog meer flexibiliteit.

F. Een lege chassiszijde.

Als uw opbouw dit vereist, is het vaak mogelijk dat uw Volvo FM wordt geleverd met alle apparatuur aan één kant, zodat de carrosseriebouwer de andere zijkant voor zichzelf heeft.

Volvo FM chassis 4x2-trekker, bovenaanzicht
Volvo FM chassis 6x2-bakwagen, bovenaanzicht