Volvo FM - Chassisveiligheid 2

Volvo FM

De Volvo FM zet de toon voor regionale distributie en de lange afstand.
 

Max. treingewicht:
18 tot 120 ton

Chassishoogte:
XL, L, M, H

Motoren:
D11C: 330, 370, 410, 450 pk
D13C: 380, 420, 460, 500 pk

Chassisveiligheid

Waarschuwt voor mogelijke botsingen aan de zijkant
LCS  Lane Changing Support System  controleert de dode hoek aan de bijrijderszijde die niet zichtbaar is in de buitenspiegels. Wanneer de chauffeur de richtingaanwijzer aanzet en van rijbaan wil wisselen, controleert de radar van het LCS-systeem eerst of zich een voertuig in de dode hoek bevindt. Als dit het geval is, wordt de chauffeur via een lichtsignaal gewaarschuwd.

Actieve cruisecontrol houdt afstand
ACC  Adaptive Cruise Control  is een actief cruisecontrolsysteem waarmee de chauffeur soepel in het verkeer kan invoegen en een veilige afstand t.o.v. het voorgaande voertuig houdt.

Met ACC kiest de chauffeur een tijdsinterval ten opzichte van het voorgaande voertuig. Het ACC-systeem houdt dan dit tijdsinterval aan door de automatische regeling van het motorvermogen en de remmen. Het intervalcontrolesysteem van de ACC is gebaseerd op een zeer geavanceerde radarfunctie.

Elektronisch geregelde, snel reagerende remmen
EBS-schijfremmen  Electronically controlled Brake System  bieden een duidelijk, goed uitgebalanceerd remgevoel, een hittebestendige remschijfinstallatie en eenvoudig onderhoud. Ze worden gekenmerkt door een uitzonderlijk remeffect, terwijl de elektronische regeling zorgt voor een enorm snelle respons bij een korte remafstand. EBS is leverbaar in de programmapakketten Middel en Standaard.

Remstabilisatie vangt de fouten van de chauffeur op
ESP  Electronic Stability Program  zorgt voor veilig remmen met de mogelijkheid om de remkracht indien nodig te verdelen over de verschillende wielen.

ESP remt elk wiel afzonderlijk. Het systeem registreert bijvoorbeeld of de truck te hard rijdt en het voertuig op het punt staat om te gaan slippen of kantelen in een bocht, en zelfs wanneer de aanhanger de neiging heeft om te gaan slingeren in een snelle uitwijkmanoeuvre. ESP is opgenomen in EBS High, is leverbaar voor alle trekkers en is tevens leverbaar voor bakwagens met 6×2 luchtgeveerd tandemstel.