Volvo FE

Volvo FE

Misschien wel de meest veelzijdige truck ter wereld.

Max. voertuiggewicht:
19-26 ton

Wielbasissen:
Bakwagen: 3200-6800 mm
Trekker: 3500-3900 mm

Motoren:
240, 260, 300, 340 pk

Milieuvriendelijke aandrijflijn

Richtlijnen voor het optimaliseren van het brandstofverbruik
Het verminderen van het brandstofverbruik is voor elk bedrijf een economische noodzaak. Maar dat geldt nog meer voor milieukwesties. Bij Volvo geloven we in de voordelen van een schonere technologie. En daar hebben we een serieuze missie van gemaakt. Om u een voorbeeld te geven: in vergelijking met een truck die in 1980 een vergelijkbare transportopdracht uitvoerde, is het brandstofverbruik, bij gebruik van dieselmotoren, met ongeveer 30% gedaald.

Naast het voertuig- en motorontwerp is het brandstofverbruik van trucks echter afhankelijk van factoren zoals de belastingfactor, de chauffeur, de apparatuur en het weer.

 

SCR-technologie
Bij Volvo Trucks geloven we dat de SCR-technologie(Selective Catalytic Reduction) het beste alternatief is om te voldoen aan de Euro 5-emissiewetgeving. SCR is een beproefde en betrouwbare technologie zonder beperkingen in vermogen, en werd in Europa in 2004 geïntroduceerd. SCR staat ook voor de zuinigste technische oplossing voor Euro 5. SCR biedt de meest brandstofefficiente oplossing, biedt een hoger vermogen en de koeling- en oliesystemen worden niet aangetast.