Volvo FE

Misschien wel de meest veelzijdige truck ter wereld.

Max. voertuiggewicht:
19-26 ton

Wielbasissen:
Bakwagen: 3200-6800 mm
Trekker: 3500-3900 mm

Motoren:
240, 260, 300, 340 pk

De Volvo FE

De Volvo FE is misschien wel ´s werelds meest veelzijdige truck voor stedelijke toepassingen. Hoewel de Volvo FE eigenlijk alle taken wel aankan, raden we deze truck toch vooral aan voor regionale transporten, het ophalen van vuilnis, koeltransporten, tank- en bulktoepassingen en lichte bouwtaken.
Volvo D7F-motor

Een motor waarop u kunt rekenen

De Volvo FE is uitgerust met de Volvo D7F, een levendige common-railmotor met een cilinderinhoud van 7,2 liter en een hoog koppel. De motor reageert alert op het gaspedaal, zodat de truck snel op kruissnelheid is, en biedt ook in de hogere versnellingen een grote trekkracht, zelfs op steile hellingen.

Volvo FE

Ongelooflijk veelzijdig

De Volvo FE is zowel als trekker en als bakwagen leverbaar voor een brutovoertuiggewicht van 19 tot 26 ton en met een uitgebreide chassiskeuze. Met drie chassishoogten, twee framehoogten, twee framedikten en verschillende combinaties van veringsystemen bent u verzekerd van een chassis dat optimaal is afgestemd op uw specifieke wensen.

De chauffeursstoel van de Volvo FE

Prettig, smaakvol en comfortabel

De Volvo FE-cabines zijn zorgvuldig ontworpen om te zorgen dat u zich op het rijden kunt concentreren. De stoelen zijn in vele standen verstelbaar, het overzicht is uitstekend en het instrumentencluster is duidelijk en gemakkelijk te begrijpen. Ook de instap is zo ontworpen dat de chauffeur gemakkelijk kan in- en uitstappen.

Een Volvo FE aanschaffen – hoe en waarom

Dealer zoeken

Geïnteresseerd in het aanschaffen van een Volvo FE? Voor het kiezen van de ultieme transportoplossing voor uw bedrijf kunt u het beste een afspraak maken met iemand die betrokken is bij het hele proces van het kopen en bezitten van een Volvo-truck. Samen kunt u de specificatie opstellen, de beste financiële deal bespreken en kiezen wat de beste onderhoudsovereenkomsten zijn als uw truck eenmaal op de weg is.

De nieuwe Volvo FE kan worden uitgerust met deze configuraties.

Cabines Motoren Transmissie  Achterassen
Cabines Volvo FE Motoren Volvo FE Transmissies Volvo FE Achterassen Volvo FE
Dagcabine

Comfortcabine

Slaapcabine

D7F (240, 260, 300 of 340 pk)
Handgeschakelde versnellingsbak

Automatische versnellingsbak
Enkele reductie

(Maximaal toelaatbaar treingewicht: 25–32,5 ton)Naafreductie

(Maximaal toelaatbaar treingewicht: 44 ton)