Volvo FMX - Veiligheid - Actieve veiligheid 1

Volvo FMX

De Volvo FMX is echt een beest, geconstrueerd en gebouwd voor de zwaarst mogelijke omstandigheden voor trucks. En nog een beetje meer.

Max. treingewicht:
18 tot 48 ton

Chassishoogte:
Constructie of weguitvoering 

Motoren:
D11C: 330, 370, 410, 450 pk
D13C: 380, 420, 460, 500 pk

Voordat een ongeval plaatsvindt

De beste manier om letsel als gevolg van een ongeval te voorkomen, is ervoor te zorgen dat er geen ongeval plaatsvindt. Dat is de gedachte achter onze actieve veiligheidssystemen.

Lane Changing Support System - zicht in de dode hoek
Rechts afslaan en naar de rechterrijstrook wisselen zijn gevaarlijke manoeuvres op de weg. De dode hoek aan de bijrijderszijde is groot genoeg om een auto aan het zicht te onttrekken. Het Lane Changing Support System bewaakt dit gebied voortdurend met behulp van radar. Bij een object in de dode hoek wordt de chauffeur gewaarschuwd via een lampje bij de buitenspiegel.
Volledige controle met ESP
Met ESP (Electronic Stability Program) wordt elk wiel afzonderlijk geremd. De remkracht kan heel snel opnieuw over de wielen worden verdeeld, waardoor het risico van slippen wordt verkleind en veiliger en meer gecontroleerd kan worden geremd. ESP is nu ook leverbaar voor 4x2 en 6x2 bakwagens met luchtgeveerd tandemstel (RAD-A4 of RADT-A8).