Volvo FMX - Veiligheid - Cabineveiligheid 1

Volvo FMX

De Volvo FMX is echt een beest, geconstrueerd en gebouwd voor de zwaarst mogelijke omstandigheden voor trucks. En nog een beetje meer.

Max. treingewicht:
18 tot 48 ton

Chassishoogte:
Constructie of weguitvoering 

Motoren:
D11C: 330, 370, 410, 450 pk
D13C: 380, 420, 460, 500 pk

Hier zit u veilig

Bij een ernstig ongeval, bijvoorbeeld bij het kantelen van de truck of een botsing, moet de cabine de enorme krachten die hierbij vrijkomen, kunnen absorberen. Alle Volvo FMX-cabines ondergingen de bekende strenge Zweedse botsproeven en onze eigen barrièretests, waarbij een botsing met een andere truck wordt gesimuleerd.

Het cabine-interieur is ook zo ontworpen dat het de effecten van een botsing reduceert. Het instrumentenpaneel is afgerond en heeft geen scherpe randen, het stuurwiel en de pedalen klappen weg als er aanzienlijke krachten op worden uitgeoefend, en alle cabineaccessoires zijn getest in botsproeven om er zeker van te zijn dat ze niet losraken bij een botsing. Dit allemaal om de chauffeur tegen letsel te beschermen.

De veiligheidsgordel kan aan de zetel worden bevestigd in plaats van aan de cabinewand. Dit is vooral handig in ruw terrein, waar de gordel anders niet goed op zijn plek blijft zitten. De Volvo FMX is tevens leverbaar met een optionele airbag.