Volvo FMX - Inleiding tot veiligheid 1

Volvo FMX

De Volvo FMX is echt een beest, geconstrueerd en gebouwd voor de zwaarst mogelijke omstandigheden voor trucks. En nog een beetje meer.

Max. treingewicht:
18 tot 48 ton

Chassishoogte:
Constructie of weguitvoering 

Motoren:
D11C: 330, 370, 410, 450 pk
D13C: 380, 420, 460, 500 pk

Wij doen nooit concessies aan de veiligheid

"Veiligheid is en blijft altijd het uitgangspunt van al onze ontwerpen", aldus de oprichters van Volvo enkele decennia geleden. We zijn sindsdien altijd volgens dat motto te werk gegaan, en de Volvo FMX vormt hierop geen uitzondering.

Al onze cabines voldoen aan de heersende EU-veiligheidsnormen en bovendien aan de Zweedse veiligheidseisen die als de strengste ter wereld gelden. Daarnaast legt Volvo zichzelf nog bijkomende eisen en tests op. De chauffeursomgeving, zowel binnen als buiten de cabine, is zo uitgerust dat de chauffeur zijn werk op een veilige manier kan doen zonder zichzelf of anderen in gevaar te brengen.

Ontworpen voor duurzaamheid
Veiligheid en kwaliteit gaan vaak hand in hand. Slijtage aan essentiële onderdelen kan ernstige gevolgen hebben. Daarom zijn alle componenten van de truck zo ontworpen dat ze bestand zijn tegen langdurig ruw gebruik en hoge belastingen. Daarmee is er ook aanzienlijk minder kans op pech onderweg en ongeplande stops.