Drivers' fuel Challenge by Volvo Trucks

Vozite kamion. Osvojite automobil.

The Drivers' Fuel Challenge

Samo veoma dobar vozač zna iskoristiti svaku kap goriva na najbolji način. Nego, da li Vi upravljate vozilom ekonomičnije od drugih vozača? Ako je Vaš odgovor potvrdan, prijavite se za takmičenje Drivers’ Fuel Challenge - i iskoristite šansu da osvojite novi Volvo S60.

Drivers' fuel Challenge by volvo Trucks

Vaš pomoćnik: novi Volvo FH

Za ovakav izazov, kada su ekonomična i pametna vožnja glavni aduti za pobjedu, nema boljeg kamiona on novog Volvo FH. Pročitajte više o tome.

Vaš zadatak: ekonomična potrošna

Svi učesnici će voziti unaprijed određenom trasom i upravljaće potpuno novim vozilom Volvo FH. Pobjeđuje vozač sa najnižom ukupnom potrošnjom goriva. Ako dva takmičara postignu isti rezultat, pobjeđuje vozač koji je imao bolje vrijeme. Naravno, Vaša transportna kompanija je dobrodošla da učestvuje na takmičenju, čak i ako ne vozite Volvo - još uvijek.


Drviers' fuel Challenge by Volvo Trucks

Tri koraka do svjetskog trona

mart - juni: prvo se održavaju lokalna takmičenja, a zatim nacionalna prvenstva na kojima učestvuju pobjednici lokalnih kvalifikacionih takmičenja.
28-30 avgust: državni prvaci iz svih zemalja tržišta Srednja i istočna Evropa sastaju se na regionalnom finalnom takmičenju koje se održava na trkačkoj stazi  Slovakia Ring u Bratislavi (Slovačka).
19 septembar: svjetsko finale održaće se u Geteborgu ( Švedska). Na ovom događaju će učestvovati vozači koji su zauzeli prva tri mjesta na regionalnim takmičenjima.

Drive the truck. Win the car.

Na regionalnom takmičenju očekuju Vas vrijedne nagrade

Pored očekivane počasti koju donosi pobjeda, takmičićete se da biste osvojili vrijedne nagrade u regionalnom finalu:

Najbolji vozači:
1. Novi automobil Volvo S60 
2. Posjeta Volvo fabrici u Švedskoj
3. Brendirani proizvodi Volvo

Najbolji vlasnici:
1. vaučer na € 10,000
2. vaučer na € 5,000
3.vaučer na  € 2,500

Drviers' fuel challenge - the crew

Prijavite se odmah!

Sa spiska lokacija, izaberite mjesto u kojem se želite takmičiti. Zatim se registrujte ovdje  prije 07.05.2014.Volvo Trucks Bosna i Hercegovina Banja Luka 08 maj 09:00
Volvo Trucks Bosna i Hercegovina Sarajevo 15 maj 09:00


Drivers' fuel Challenge - map

Države  koje učestvuju

Vozači iz slijedećih država učestvovaće na lokalnom takmičenju: Bosna i Hercegovina, Bugarska, Crna Gora, Hrvatska, Estonija, Letonija, Litvanija, Makedonija, Mađarska, Poljska, Republika Češka, Rumunija, Slovačka, Slovenija i Srbija.Drivers' fuel Challenge by Volvo Trucks