Više informacija o čitaču RSS

Šta znači sakupljanje novosti sa interneta?
Sakupljanje novosti sa interneta, odnosno sakupljanje novosti preko RSS-a je internetska usluga koja se automatski ažurira najnovijim sadržajem sa jedne od nekoliko web-lokacija po vašem izboru. Tako štedite vrijeme i pretraga sve većeg dijela interneta postaje efikasnija.

Usluga RSS (skraćenica za "relativno jednostavno organizovanje") se obično označava narandžastom ikonom za sakupljanje novosti. To je usluga koja postaje sve rasprostranjeniji internetski format za sakupljanje novosti s interneta, posebno na mnogim sporstkim i informativnim lokacijama. Zahvaljujući usluzi RSS brzo i lako preuzimate dio novog sadržaja, a da ne morate posjetiti web-lokaciju. Preko usluge RSS možete otići na jedno mjesto - svoj čitač informacija - i pregledati sav najnoviji sadržaj jedne ili nekoliko internetskih lokacija.

Kako da pokupim novosti s interneta?
Sve što treba da uradite kako biste mogli da koristite ovu uslugu jeste to da instalirate čitač RSS na svoj kompjuter. Na raspolaganju je nekoliko takvih čitača. Neki od njih su softverski programi koje možete da prebacite na svoj kompjuter, ali preporučujemo da koristite čitač koji se zasniva na pretraživaču. Čitači koji se zasnivaju na pretraživaču predstavljaju internetske lokacije na kojima koristeći lični nalog čuvate nove sadržaje, što je praktično ako se npr. često povezujete s internetom preko više kompjutera.

Gore desno je nekoliko linkova za one čitače RSS koji se zasnivaju na pretraživaču i one koji se mogu preuzeti.

Kada instalirate čitač RSS, možete mu dodati novosti o kamionima Volvo.

PREUZMITE NAŠE NOVOSTI RSS

  1. Klinite na link gore

    Preuzmite naše novosti RSS

  2. Kopirajte adresu URL
  3. Prelijepite je u svoj čitač RSS