radio-uređaji

Volvovi novi audio-sistemi posebno su dizajnirani za teške radne uslove kamiona. Ni izbočine ni vribracije ne utiču na njihovu prvoklasnu zvučnu reprodukciju. Zahvaljujući sistemu DSP koji nudi digitalnu audio-reprodukciju "simulacijom prostora", zvuk se konstantno prilagođava tako da se stalno osjećate kao da sjedite u središtu muzičkog toka.

Funkcije za sve radio-uređaje:
VR 200, 300, 400: 18 pretprogramiranih izbora za stanice FM, 12 za AM i 6 za LW. Automatsko spremanje 18 FM, 12 AM i 6 LW radio-stanica.
VR 100: 18 pretprogramiranih izbora za stanice FM, 12 za AM i 6 za LW. Automatsko spremanje 12 FM, 12 AM i 6 LW radio-stanica

RDS zadržava prije izabranu stanicu ako se promijeni frekvencija prenosa. EON i TP omogućavaju prenos trenutne informacije o prometu bez obzira na to da li slušate radio, CD ili kasetofon. PTY automatski traži kanale s tipom programa koji želite slušati.

U vozilima s komandama na kolu upravljača (audio-komande su integrisane u upravljač), vozač može jedostavno i sigurno povećati/smanjiti glasnoću dok sluša radio, CD ili kasetofon. Također se mogu pretraživati kanali, spremati brojevi na CD-playeru i premotavati kaseta.

Infracrveni daljinski upravljač dostupan je kao dodatna oprema za VR 200, 300 i 400.