Novi Volvo FE

Vaš fleksibilni radni partner koji pruža izuzetna vozna svojstva i prvoklasnu produktivnost.

Tegljač 4×2; klasični kamion 4x2, 6x2 ili 6x4

D8K (250, 280 ili 320 KS)

Dobro došli. Osvrnite se oko sebe.

Kada planiramo raspored elemenata u unutrašnjosti kabine, razmatramo šta je to što vozačima najviše treba. To se zove ergonomično razmišljanje. Strateški postavljamo instrumente, ručicu mjenjača i komande kako biste ih koristili bez naprezanja i tako lakše obavljali posao.

Kabina kamiona Volvo FE ima prostranu unutrašnjost sa dobro projektovanim karakteristikama koje definišu opušten prostor u kome je pravo zadovoljstvo raditi.

Osvrnite se oko sebe i vidjet ćete da smo ga prilagodili kako bi bio što komforniji.
 


Jednostavan pristup kamionu Volvo FE

Lak ulazak u kabinu.

Opcijska rasvjeta stepeništa u obliku je lampe u donjem okviru vrata. Pristupačni rukohvati i dvije neklizajuće stepenice olakšavaju stalno ulaženje u vozilo i izlaženje iz njega.

Pročitajte više o ulaznoj stepenici kamiona Volvo FE


Potpuno nova sjedišta

Potpuno nova sjedišta.

Nova ergonomična sjedišta ključna su karakteristika najnovijeg enterijera kamiona Volvo FE jer imaju ugrađene naslone za glavu i sigurnosne pojaseve. Materijal novih presvlaka otporniji je na prljavštinu. I vozačevo i suvozačevo sjedište možete prilagoditi svojim potrebama.

Saznajte više o udobnoj vožnji na


Bolja zvučna izolacija

Smanjite buku.

Volvo FE ima bolju zvučnu izolaciju, što znači da ga vozite opušteno, uz minimalnu buku motora i guma.


Pretinci za odlaganje

Puno prostora za vaše stvari.

Osvrnite se oko sebe kada uđete u kabinu i vidjet ćete puno pretinaca za odlaganje. Na komandnoj ploči. U vratima. Iznad glave. Između sjedišta. Osim toga, možete poručiti još pretinaca za odlaganje ako želite.

Pročitajte više o odlaganju stvari u kamionu Volvo FE


DIN pretinci

Otvori po standardu DIN.

Iznad vjetrobrana postoje dva pretinca za odlaganje, te četiri otvora po standardu DIN. Otvori po standardu DIN predviđeni su za radio-stanicu i tahograf ili za odlaganje stvari.


Elegantna i ergonomska komandna ploča

Glatka, ergonomska komandna ploča.

Raspored elemenata na komandnoj ploči i instrumenata vam olakšava pristup najbitnijim informacijama. Odmah vidite brzinu, broj okretaja motora te nivoe goriva i ulja, što olakšava planiranje putovanja.Opcije za audio sistem

Slušajte muziku dok putujete.

Putujete brže kada slušate muziku. Na raspolaganju je čitava paleta rješenja za audio sisteme za Volvo FE – USB priključci, CD i MP3 uređaji i razne vrste radija – sa praktičnim, integrisanim komandama za telefoniranje bez ruku i daljinsko upravljanje.

Pogledajte specifikacije audio paketa


Kontrola klime

Uvijek optimalna temperatura.

Sistem za kontrolu klime održava temperaturu kabine na odgovarajućem nivou uz pomoć klima-uređaja ili bez njega.


Volan

Podesite volan.

Volan prečnika 460 ili 500 mm možete postaviti u omiljeni položaj.


Veličine kabina kamiona Volvo FE

Odgovarajuće veličine kabina.

Za Volvo FE postoje tri različite prostrane kabine. Dnevna kabina je najkompaktnija od njih, dok kabina Comfort može biti sa ležajem ili bez njega. Veća kabina za spavanje uvijek se isporučuje sa ležajem, te imate dosta prostora za odmor i opuštanje.

Pogledajte specifikacije kabina