Novi Volvo FE

Vaš fleksibilni radni partner koji pruža izuzetna vozna svojstva i prvoklasnu produktivnost.

Tegljač 4×2; klasični kamion 4x2, 6x2 ili 6x4

D8K (250, 280 ili 320 KS)
Šasija za Volvo FE

Okvir kao garancija uspjeha.

Prilikom adaptiranja šasije kamiona Volvo FE, naši inženjeri pustili su mašti na volju. Željeli su izraditi fleksibilan model koji se može prilagoditi skoro svim kamionskim zadacima.

Zatim su razvili čvrstu, izdržljivu šasiju koja je, uprkos maloj težini, mogla nositi teške terete i lako se prilagođavati.

Sada možete testirati plod njihovog truda.
 


Jednostavan i brz utovar

Lak i brz utovar.

Nivelacija pneumatskog ovjesa može se regulisati pomoću elektronski upravljanog ovjesa (ECS-a) preko prekidača na komandnoj ploči ili daljinskog upravljača. To olakšava i ubrzava utovar, bez obzira na visinu utovarne rampe.


Euro 6 - uobičajeno poslovanje

Posao kao i obično.

Bolja specifikacija šasije za Euro 6 znači da Volvo FE ostaje fleksibilan kao prije i da na njega ne utiču strogi zahtjevi za emisiju.

Pročitajte više o šasiji za Volvo FE


Fleksibilan ovjes

Fleksibilan ovjes.

Vožnja je garantovano udobna jer kabina ima najsavremeniji ovjes. Kod mehaničkog ovjesa kabine koriste se spiralne opruge i amortizeri sprijeda i pozadi, dok ih kod potpuno pneumatskog ovjesa zamjenjuju pneumatski jastuci.


Volvo uputstva za proizvođače karoserija

Volvo uputstva za montažu karoserije.

Kada poručite Volvo FE, proizvođač karoserije prijavljuje se na web-lokaciji VBI (Volvo uputstva za montažu karoserije) kako bi video tačnu specifikaciju vašeg kamiona. Počinje raditi na nadgradnji za vaš kamion koristeći crteže kreirane u sistemu. Zatim dobijate namjensko vozilo brzo i efikasno.

Pročitajte više o Volvo uputstvima za montažu karoserije


Elektronski sistem kočenja

Brzo i bezbjedno kočenje.

The Volvo FE has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. EBS (elektronski upravljan sistem kočnica) ne dozvoljava blokiranje disk-kočnica i osigurava brže i bezbjednije kočenje i doprinosi manjem trošenju kočnica. Sistem sadrži funkcije kao što su ABS, blokada diferencijala i kombinirano kočenje.

Prošireni EBS paket ima funkciju koja olakšava startovanje na nagibima. U ponudi su kočioni diskovi različitih veličina, što zavisi od vrste primjene.