Volvo FH

Novi lider u prevozu na duge relacije. Za nenadmašnu udobnost vozača i ekonomičnost rada.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 ili 10×4

D13 ili D16 (od 420 do 750 KS)

Divno mjesto za preživljavanje

Ne samo da nove kabine imaju potpuno novi izgled, nego su i najbezbjednije do sada. Kada je riječ o bezbjednosti, Volvo se ne zadovoljava zakonskim zahtjevima. On sebi postavlja strože.

Zadovoljavanje zahtjeva najtežeg testa bezbjednosti na svijetu.

U slučaju nesreće dobro ste zaštićeni. Naše najčvršće kabine testirane su prema jedinstvenom švedskom testu na udar. Ovaj najstrožiji test na svijetu razvijen je kako bi oponašao sile koje nastaju pri uobičajenim nesrećama. Testovi pokazuju da je velika vjerovatnoća da preživite ako se prevrnete ili udarite u nepokretni objekat pri brzini od 80 km/h.
Dizajn eksterijera kabine novog kamiona Volvo FH

Potpuno dinamičan izgled.

Krive linije definišu kabinu. Prednja maska ostavlja snažan utisak. Dinamičke krivine oko vjetrobranskog stakla naglašavaju aerodinamičnost. Volvo FH izgleda kao da se kreće čak i kada stoji mirno. Dizajnerski gledano, ova kabina je nešto sasvim novo. Ipak, to je i dalje Volvo.


Sistem prednje zaštite od podlijetanja

Novi FUPS. Spašavanje života čak i pri većim brzinama.

Volvo je prvi proizvođač koji je počeo proizvoditi prednju zaštitu od podlijetanja, mnogo prije nego što je postala obavezna. Novi FUPS sistem značajno premašuje zakonske zahtjeve kako bi spasio živote drugih učesnika u saobraćaju. I poštedio kamiondžije strašne traume. Sistem je sada efikasan čak i pri većim brzinama. U slučaju sudara može se uvući do 30 cm (u poređenju sa prethodnih 10).


Branik za teške radove

Kad zagusti, ovaj branik zadržaće vas u poslu.

Volvo FH sada je dostupan s dodatnim branikom za teške radove. Kao i onaj na modelu Volvo FMX, proizveden je od čelika debljine 3 mm i djelomično obložen debelim slojem polipropilena. To znači da je manje osjetljiv na ogrebotine, može izdržati mnogo udaraca bez udubljivanja i efikasno štiti prednja svjetla od lomova. A ako i dođe do jačeg sudara, branik je projektovan od tri dijela pa se lako popravlja.

Saznajte više o braniku za teške radove


Novi Volvo FH16

Volvo FH16. Potpuno novi stil.

Ako odaberete Volvo FH16, ne dobijate samo najsnažniji pogonski sklop i prvoklasnu unutrašnjost. Vrhunski model ima i jedinstveni spoljašnji stil:

  • Tamnosrebrna prednja maska
  • Sjajni i hromirani detalji
  • Zatamnjena stakla
  • Može se poručiti u boji "Mistični fjord"

Saznajte više o kamionu Volvo FH16