Član porodice. Bez ikakve sumnje.

Mi u kompaniji Volvo Trucks vjerujemo da svaki član porodice treba da ima nešto sebi svojstveno. Vanjski izgled kabine brzo odaje Volvo FL u najpozitivnijem smislu. Najmlađi član je drzak i ima stav, ali nesumnjivo pripada porodici kamiona Volvo. Znači da je bezbjedan, snažan i pouzdan. I zaista lijepo upakovan.


Prednji kraj kamiona Volvo FL

Uočljiv izdaleka.

Karakteristična LED svjetla u obliku slova V i prednja maska samo su neke najupadljivije vanjske crte kamiona Volvo FL. Prestižni Volvo simbol se nalazi visoko na prednjem kraju vozila, bliže vozaču.

Pogledajte specifikacije kabina


Robustan i bezbjedan

Robustan, bezbjedan eksterijer.

Kao što ste mogli očekivati, Volvo FL je zadovoljio najstrože testove kako bi pokazao da je najbezbjednije vozilo u klasi. Garantovano zadovoljava najstrože standarde za zaštitu na cesti, što smo dokazali tako što smo ga testirali prema jedinstvenom švedskom testu na udar. Ovaj najstroži test bezbjednosti na svijetu razvijen je kako bi oponašao sile koje nastaju pri raznim nesrećama.


Ušteda goriva

Manji otpor zraka štedi gorivo.

Kabina kamiona Volvo FL izvana je aerodinamički oblikovana i blago zaobljena u cilju smanjenja otpora zraka. Osim što štedi gorivo, poboljšava opšte vozne karakteristike.


Trake 4x4

Budite robusniji

Neka se vaš kamion sa pogonom 4×4 istakne u gomili robusnim ukrasima 4×4 posebno dizajniranim za Volvo FL. Siguran način da pokažete da vaš Volvo FL nije običan kamion.


Prednja zaštita od podlijetanja

Zaštita od podlijetanja spasava živote.

Volvo je prvi proizvođač koji je počeo proizvoditi prednju zaštitu od podlijetanja mnogo prije nego što je postala obavezna. Prednja i zadnja zaštita od podlijetanja razvijene su kako bi učesnici u saobraćaju bili maksimalno bezbjedni i one sprječavaju da se manja vozila zaglave ispod kamiona u slučaju sudara.


Ulazna stepenica kamiona Volvo FL

Lak ulazak i izlazak.

Kako bi naprezanje tijela bilo minimalno pri čestim ulascima i izlascima, ulazna stepenica kabine postavljena je pod najpristupačnijim uglom. Osim toga, ima neklizajuću površinu i opcijsku rasvjetu, a tu su i pristupačni rukohvati koji pomažu vozaču.

Pročitajte više o ulaznoj stepenici kamiona FL


Prednja maska kamiona Volvo FL

Prednja maska – i dizajn i funkcija.

Impresivna crna prednja maska sa mrežom u obliku saća povećava protok zraka i olakšava hlađenje motora i postupak naknadne obrade.

Pročitajte više o dizajnu kamiona FL
Galerija slika eksterijera