Šasija za Volvo FL

Prilagođena životu u urbanoj sredini.

Šasija kamiona Volvo FL konstruisana je samo sa jednim ciljem: da bude fleksibilna. Kada je suočena sa teškim uvjetima i zahtjevima gradskih distributivnih zadataka, teškim tovarima, oštrim zavojima i dugim korištenjem, uvijek ispunjava svoje zadatke. Naročito ako ste je još detaljnije specificirali.

Približne visine šasija

  • Low: 810 – 830 mm
  • Med: 860 mm
  • High: 950 mm
  • X-High: 960 mm
Osovinski razmaci
  • 3,250 – 6,800 mm

Pogledajte kompletne specifikacije šasije


Prilagođena šasija kamiona Volvo FL

Namjenska ili standardna šasija.

Šasija kamiona Volvo FL može se poručiti sa standardnim rasporedom elemenata ili adaptirana prema vašim potrebama. Volvo uputstva za montažu karoserije (VBI sistem) skraćuju radno vrijeme proizvođačima karoserija, te u najkraćem mogućem roku dobijate savršen kamion sa savršenom nadgradnjom, prilagođen vašim poslovnim potrebama.


Šasija kamiona Volvo FL, pogled odozgo

Laka montaža karoserije.

Kako bi posao proizvođača karoserija bio lakši, na okvir šasije mogu se montirati nosači za proizvođače karoserija. Kombinacije nosača mogu se specificirati tako da odgovaraju svim potrebnim zahtjevima i nadgradnjama.

Pročitajte više o fleksibilnosti šasije


Servisna ikona

Prednje osovine koje ne iziskuju održavanje.

U zavisnosti od potrebnog opterećenja u ponudi su tri prednje osovine koje ne iziskuju održavanje. Za kamione sa motorima D5K maksimalno opterećenje iznosi 4,5 tona, dok je za kamione sa motorima D8K ono od 4,5 do 7,1 tone.


Volvo FL, pogled sa strane

Izbor ovjesa.

U zavisnosti od osovinskog opterećenja postoje različite mogućnosti ovjesa prednjih i zadnjih osovina: pneumatski ili lisnati ili njihova kombinacija.


Dimenzije kotača kamiona Volvo FL

Veličine točkova.

Postoje tri veličine točkova za paletu kamiona Volvo FL. Za male optimizirane 12-tonske modele sa 4-cilindarskim motorima koriste se točkovi od 17.5", dok se za teže kamione sa 6-cilindarskim motorima koriste točkovi od 19.5" ili 22.5".


Brzo kočenje

Brzo i bezbjedno kočenje.

The Volvo FL has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear. EBS (elektronski upravljan sistem kočnica) ne dozvoljava blokiranje disk-kočnica i osigurava brže i bezbjednije kočenje i doprinosi manjem trošenju kočnica. Sistem sadrži funkcije kao što su neblokirajuće kočnice (ABS), blokada diferencijala i kombinirano kočenje.


Elektronički upravljan ovjes

Lak i brz utovar.

Nivelacija pneumatskog ovjesa može se regulisati pomoću elektronski upravljanog ovjesa (ECS-a) preko prekidača na komandnoj ploči ili daljinskog upravljača, što omogućuje pronalaženje pravog nivoa za utovarnu platformu.