I-See štedi gorivo

I-See dolazi s bazom podataka za uštede goriva

Od svoje prve pojave na tržištu, I-See je već napravio sljedeći korak naprijed u nastojanju da štedi gorivo. I dalje koristi informacije o topografiji ceste u svrhu optimizacije učinkovitosti goriva, ali sada sprema i dohvaća dragocjene podatke u svom vlastitom oblaku. Također, baza podataka softvera I-See imat će uskoro sve statističke podatke koje bi kamion mogao trebati – a dijelit će ih i razvijati svako vozilo koje ima I-See.

Uštedite do 5%

BLAGE STRMINE I VISOKA BRDA
I-See koristi informacije o nagibu ceste kako bi upravljao brzinom i promjenama stupnjeva prijenosa kamiona na način koji maksimalno štedi gorivo. Kad je aktiviran, iskorištava kinetičku energiju i štedi do 5 posto goriva. Najveće uštede ostvaruju se na blagim strminama, ali I-See štedi gorivo na svim tipovima nagiba. Na tipičnoj uzbrdici to se odvija u 6 različitih koraka:

Započinje s povećanjem brzine kako bi se u najvišem stupnju prijenosa popeo što je više moguće. Kad se približava vrhu brda, izbjegava prebacivanje u niži stupanj prijenosa – koristeći kinetičku energiju za prijelaz preko vrha. Nakon što je došao do vrha, dopušta malo smanjenje brzine u očekivanju nizbrdice. Zatim počinje voziti nizbrdo u neutralnom stupnju prijenosa. Nakon toga počinje koristiti motornu kočnicu kako bi ograničio brzinu. Dok se kreće prema podnožju, kamionu je još jednom dopušteno voziti u neutralnom stupnju prijenosa – kako bi se povećala brzina za sljedeći uspon.

BAZA PODATAKA
Kako bi vozilo dobilo najnovije informacije o predstojećim uzbrdicama, I-See pomoću GPRS tehnologije/3G preuzima podatke potrebne za najbliže uzbrdice u vašem smjeru vožnje. Ako se kamion približava uzbrdici koja još nije u bazi podataka, on će snimiti i spremiti potrebne podatke u svoju radnu memoriju. Informacije se zatim automatski prenose u bazu podataka softvera I-See tako da budu raspoložive njegovom sljedećem korisniku. Na ovaj način, svaki kamion može postići maksimalne uštede goriva već od prvog putovanja u nekom području.

Računa se svaka kap

SPREMA 3500 PRIORITETNIH UZBRDICA
Čak i bez aktivne SIM kartice, I-See može štedjeti gorivo na isti način za sve uzbrdice pohranjene u njegovoj radnoj memoriji. Budući da sprema 3500 prioritetnih uzbrdica na temelju ušteda goriva i učestalosti vožnje, većina kamiona koji voze redovitim rutama moći će postići maksimalne uštede goriva čim je dovršeno svako prvo putovanje.

KOMUNIKACIJSKE TEHNOLOGIJE
I-See može optimizirati učinkovitost goriva međusobnom interakcijom s mjenjačem I-Shift i motorom. Komunikacijska platforma kamiona, izlazna jedinica telematike (Telematic Gateway) odgovorna je za prijenos podataka o nagibu između kamiona i baze podataka softvera I-See. Anders Eriksson, razvojni inženjer za I-See u kompaniji Volvo Trucks, objašnjava: “Budući da unaprijed poznaje nagibe ceste, može reći motoru i mjenjaču I-Shift što trebaju napraviti kako bi maksimalno iskoristili kinetičku energiju. Na ovaj način I-See oponaša način vožnje dobrog vozača. Međutim, ni najbolji vozač ne može se s njime mjeriti tolike duge sate.”

KAD SE BAZA OTVORI
I-See dolazi s pogonskim linijama Euro 5 i Euro 6, a sva vozila naručena sa softverom I-See imat će proširenu funkcionalnost baze podataka softvera I-See, što znači da će kupci Volva uskoro imati pristup neizmjernim uštedama goriva. Ili kako kaže Anders Eriksson: “Glavne ceste trebale bi biti mapirane nakon samo nekoliko tjedana ili čak dana od lansiranja proizvoda. Na taj način svaki kamion sa softverom I-See može odmah početi sa štednjom goriva.”