Duži i teži transporti za plin – s metan-dizelskim Volvom FM

Kad će dizelski motor biti najnovija vijest u tehnologiji metana? Ovog ljeta – kad prvi serijski proizvedeni metan-dizelski kamioni FM počnu voziti na tri tržišta. Od prvog dana, novi kamioni Volvo bit će jedinstveni po svojoj uporabi plina kao goriva u transportima na duge relacije. Time otvaraju vrata boljoj ekonomičnosti goriva i nižim emisijama CO2 na otvorenim cestama.

NAJBOLJA ISKORIŠTENOST PLINA POSTIŽE SE U DIZELSKOM MOTORU
Naša iznimno uspješna dizelska tehnologija norme Euro 5 znatno je naprednija od klasičnih plinskih motora po pitanju učinkovitosti i voznih svojstava. Međutim, u usporedbi s dizelom, proizvedeni bioplin može smanjiti emisije CO2 do 70 posto. Kako onda izvući ono najbolje iz oba svijeta?
Prvo mala količina dizela zapaljuje metan. Time u potpunosti iskorištavamo prednost dizelskog motora – štedimo do 25% plina u usporedbi s plinskim kamionima s paljenjem svjećicom. Zatim se u cilindre ubrizgava maksimalna moguća količina metana, a istodobno se održava glatki radni učinak kakav se očekuje od dizela.

PUTOVANJA NA DUGE RELACIJE ZA PLIN TEK SU ZAPOČELA
Dosad su duga putovanja bila nezamisliva za kamione koji voze na plin. Međutim, novi nivo učinkovitosti naše metan-dizelske tehnologije povećava radni domet do 500 km, s tendencijom postupnog povećanja do 800 km. Osim toga, znate da uvijek možete voziti samo na dizel ako privremeno ne možete nabaviti plin.


diagram Procijenjeni radni domet za različite plinske kamione 

“Kombinacijom prednosti plina i učinkovitosti dizelskog motora, metan-dizelski FM je 30 do 40 posto učinkovitiji od klasičnog Ottovog plinskog motora. Osim toga, ponaša se kao dizelski motor i vozi na dizel ako ne možete nabaviti plin.“

Lars Mårtensson, direktor odjela za ekološka pitanja kompanije Volvo Trucks
Volvo FMevery drop counts 

100 PLINSKIH KAMIONA VOLVO OD LJETA 2011.

Ispitivanja s krajnjim korisnicima provedena su u sjevernoj Europi. Od ovog ljeta metan-dizelske kamione Volvo FM možete očekivati u Nizozemskoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji. U 2012. proizvodnja će se povećati na 600 kamiona pa će se proširiti i na druga tržišta.

METAN: DOSTUPNA I OBNOVLJIVA ALTERNATIVA
Plin je već dostupan u tekućem ili stlačenom obliku u brojnim državama. Kad se proizvodi od biološkog otpada, metan smanjuje emisije CO2 do 70 posto u usporedbi s dizelom, što objašnjava porast njegove proizvodnje. Čak i uporaba metana na bazi fosilnih goriva smanjuje emisije CO2 do 20 posto.