Our philosphy

Računa se svaka kap

Jedan posto ovdje, jedan posto ondje, ušteda ubrzo postaje zamjetna. Ta se ideja krije iza naše filozofije. Stalno nastojimo ostvariti uštede, tražimo nove načine kojima će naši kamioni voziti s još manje goriva i s još nižim utjecajem na okoliš. Upravo nas je ovaj realni pristup učinio liderima u ovom području. Naš 13-litarski dizelski motor i najnovija inačica mjenjača I-Shift već su najučinkovitija pogonska linija u ovom privrednom sektoru. Međutim, to je tek početak.

Malo, pomalo napuštamo klasična goriva. Smanjujemo potrošnju goriva za jedan posto svake godine. To možda ne izgleda puno, ali predstavlja realnu i dugoročnu predanost. Raspoloživi resursi usmjeravaju se u poboljšanje učinkovitosti goriva naših dizelskih kamiona ili u razvoj alternativnih goriva.

Graph Godišnje povećanje učinkovitosti goriva od 1%

every drop counts

Neki plodovi naše filozofije postupno se počinju nazirati. Nema nikakve sumnje, potrošnja goriva i emisije CO2 iz kamiona Volvo smanjile su se za 20 posto tijekom proteklih 20 godina. Osim toga, održive nove vrste kamiona na alternativna goriva počet će se pojavljivati na cestama u ne tako dalekoj budućnosti.

Nadalje, dokazali smo da briga za okoliš ide ruku pod ruku s interesima prijevoznika. Uzmimo troškove za gorivo. Ako oni čine trećinu vaše troškovne baze, tada će već i neznatno smanjenje u potrošnji primjetno poboljšati vaš konačni saldo.

Načini vožnje koji manje utječu na okoliš također smanjuju operativne troškove. I još nešto. Radikalno smanjenje emisija ugljičnog dioksida, dušičnih oksida i čestica iz naših dizelskih motora pretvorilo se u ogromnu konkurentsku prednost. Ne samo za Volvo, nego i za prijevoznike koji voze naše kamione i za kupce čiju robu prevoze.

Tijekom sljedećih 10 godina namjeravamo smanjiti potrošnju goriva za još 10 posto. Pri tome su često u igri mikroskopska poboljšanja učinkovitosti, ponekad s nečim potpuno novim kao što je naša metan-dizelska tehnologija ili DME. Nastavit ćemo ovim putem sve dok ne postignemo održive razine emisija, ugljik-neutralne transporte i neovisnost od fosilnih goriva.

Čak i tada, računat će se svaka kap.