Radio uređaji

Volvovi novi audio sustavi specijalno su dizajnirani za teške radne uvjete kamiona. Ni izbočine ni vribracije ne utječu na njihovu prvoklasnu zvučnu reprodukciju. Zahvaljujući sustavu DSP koji nudi digitalnu audio reprodukciju "simulacijom prostora", zvuk se konstantno prilagođava tako da se stalno osjećate kao da sjedite u središtu glazbenog toka.

Funkcije za sve radio uređaje:

  • VR 200, 300, 400: 18 pretprogramiranih izbora za FM stanice, 12 za AM i 6 za LW. Automatsko spremanje 18 FM, 12 AM i 6 LW radio stanica.
  • VR 100: 12 pretprogramiranih izbora za FM stanice, 12 za AM i 6 za LW. Automatsko spremanje 12 FM, 12 AM i 6 LW radio stanica
RDS zadržava prije izabranu stanicu ako se promijeni frekvencija prijenosa.

 EON i TP omogućuju trenutne informacije o prometu bez obzira da li slušate radio, CD ili kazetofon. PTY automatski traži kanale s tipom programa koji želite slušati.

U vozilima s komandama na kolu upravljača (audio komande jesu integrirane u upravljač), vozač može jedostavno i sigurno povećati/smanjiti glasnoću dok sluša radio, CD ili kazetofon. Također je moguće pretraživati kanale, spremati brojeve na CD-sviraču i premotavati kazetu.

Infracrveni daljinski upravljač dostupan je kao dodatna oprema za VR 200, 300 i 400.