Kad se približi, uvijek ćete ga prepoznati.

Mi u kompaniji Volvo Trucks vjerujemo da svaki član obitelji ima svoju vlastitu, prepoznatljivu osobnost. Vanjski izgled kabine Volva FE u tom se smislu izdvaja od ostalih. To je vozilo koje zrači posebnim samopouzdanjem, a uravnotežena, elegantna prednja strana ističe ga kao najkvalitetnije vozilo u svojoj klasi.  


Metalni znak Volvo novog Volva FE

Budite ponosni što vozite Volvo.

Najnoviji dizajn temelji se na jedinstvenoj osobnosti Volva FE, čime se postiže puno moderniji izgled uz istovremeno povećanje optimizacije funkcionalnosti. LED svjetla V-oblika jedna su od njegovih najprepoznatljivijih značajki dok se približava. Prednja maska sa saćastim uzorkom mreže omogućuje učinkovitiji protok zraka koji olakšava i poboljšava hlađenje motora i proces naknadne obrade ispušnih plinova. Prestižan, metalni znak Volvo sada je postavljen visoko na prednjem dijelu vozila, bliže vama, vozaču. Volvo FE – jedinstveno vozilo u svakom pogledu.


Ojačana kabina

Robustan, siguran vanjski dizajn.

Kako biste i očekivali, Volvo FE bio je podvrgnut najstrožim testovima kako bi se osiguralo da će biti najsigurnije vozilo u svojoj klasi. Mi jamčimo najviše standarde zaštite na cesti, pri čemu nam pomaže jedinstveni švedski sudar test kojem podvrgavamo naše kamione. To je najstroži test sigurnosti na svijetu, a razvijen je kako bi oponašao sile koje se razvijaju prilikom različitih tipova prometnih nesreća.


Aerodinamični dizajn

Aerodinamični dizajn.

Volvo FE izvana ima aerodinamičan i blago zaobljen dizajn kako bi se smanjio otpor zraka. To ne samo da štedi gorivo, nego također povećava kvalitetu voznih svojstava kamiona.

Pročitajte više o dizajnu Volva FE


Zaštita od podlijetanja Volva FE

Zaštita od podlijetanja spašava živote.

Volvo je prvi uveo prednju zaštitu od podlijetanja, puno prije nego što je sustav postao obavezan. Razvijena za maksimalnu sigurnost sudionika u prometu, prednja i stražnja zaštita od podlijetanja sprječava da se, u slučaju sudara, manja vozila zaglave ispod kamiona.

Galerija slika vanjskog dizajna