Šasija Volva FE

Konstrukcija koja jamči uspjeh.

Prilikom prilagodbe šasije Volva FE, naši inženjeri pustili su mašti na volju. Kolektivna vizija bio je fleksibilan model koji bi mogao zadovoljiti različite zahtjeve i poslove za koje se kamion može koristiti.

Zatim su razvili robusnu, izdržljivu šasiju koja je, usprkos maloj težini, mogla nositi teške terete te se mogla lako prilagođavati.

Sada možete ispitati rezultate njihovih napora.
 


Lak, brz utovar

Lak, brz utovar.

Visina zračnog ovjesa može se regulirati putem elektronički upravljanog ovjesa (ESC-a) prekidačima na instrumentnoj ploči ili upravljačkoj kutiji. To omogućuje jednostavan i brz utovar bez obzira na visinu utovarne rampe.


Euro 6 - posao se odvija kao i obično

Posao se odvija kao i obično.

Poboljšan paket šasije na modelu Euro 6 znači da Volvo FE ostaje jednako fleksibilan i da stroži zahtjevi emisija ne utječu na strukturu.

Pročitajte više o šasiji Volva FE


Fleksibilan ovjes

Fleksibilan ovjes.

Glatku vožnju jamči najsuvremeniji ovjes kabine. Dostupan je prednji i stražnji mehanički ovjes sa spiralnim oprugama i amortizerima, dok samo zračni ovjes kabine ima prednje i stražnje zračne jastuke.


Volvo upute za proizvođače karoserijske opreme

Volvo upute za proizvođače karoserijske opreme.

Kada naručite svoj Volvo FE, proizvođač karoserijske opreme prijavljuje se na portal Volvo upute za proizvođače karoserijske opreme gdje može vidjeti točne specifikacije vašeg kamiona. U tom trenutku počinje izrada kamiona na temelju nacrta iz sustava. Zatim brzo i učinkovito dobivate svoje prilagođeno vozilo.

Pročitajte više o portalu Volvo upute za proizvođače karoserijske opreme


Elektronički upravljački kočni sustav

Brz i siguran odziv kočnica.

The Volvo FE has pneumatic brakes with lightweight discs at both front and rear.  Antiblokirni sustav disk kočnice elektronički upravljanog kočnog sustava (EBS) pruža kako brži, tako i sigurniji odziv te pridonosi manjem trošenju kočnica. Sustav uključuje funkcije kao što su ABS, blokada diferencijala i kombinirano kočenje.

Prošireni paket EBS ima funkciju koja olakšava kretanje na uzbrdicama. Disk kočnice raspoložive su u različitim veličinama ovisno o primjeni.