Neka vrijeme radi za vas

Zahvaljujući karakteristikama motora idealnim za vožnju u središtu grada ili predgrađu, novi Volvo FE znači da se raspored može poštivati i da vozači mogu ići s dostave na dostavu brzo i učinkovito.

Volvo FE ima nove motore koji su u potpunosti dizajnirani i konstruirani u Volvu. Ovi motori dijele isti koncept i razvojnu filozofiju kao oni u našim većim kamionima. Karakterizira ih šira, ravnija krivulja zakretnog momenta s bržim porastom snage, čak i na niskim brojevima okretaja. Čistim rječnikom vožnje, time se dobivaju brži odziv, viša prosječna brzina i bolja vozna svojstva, što vozaču omogućava da se učinkovitije kreće u urbanom okruženju.

Šira, ravnija krivulja zakretnog momenta i brži porast snage omogućuju brži odziv i pružaju izvrsna vozna svojstva.

Mjenjač I-Shift povećava učinkovitost goriva i zahtijeva manju fizičku spremnost od vozača.
I-Shift
Svjetska inovacija - I-Shift na Volvu FE

Po prvi put Volvo FE dolazi s mjenjačem I-Shift. To znači da, osim što vozaču nudi puno lakši radni dan, kamion u svakom trenutku optimalno radi, čime štedi gorivo. Jednako kao I-Shift na našim većim kamionima, osnovni softver sustava može se jednostavno prilagoditi specifičnim zahtjevima pomoću dva dodatna paketa – Distribucija i građevina ili Ekonomičnost.

Performanse norme EURO 6 bez negativnih posljedica

Novi Volvo FE u potpunosti udovoljava zakonskim zahtjevima norme Euro 6 – i to bez povećanja potrošnje goriva u usporedbi s normom Euro 5 i bez potrebe skraćivanja servisnih intervala.

Potpuno novi program motora razvijenih u Volvu pokriva zahtjeve za snagom od 250 do 320 KS.
Volvo motor
5
Učinkovitost