Najsigurniji Volvo na svijetu
Najsigurniji Volvo na svijetu

Najjači Volvo kamion na svijetu sa standardno ugrađenim izlazom za nuždu. Najstroži testovi sudara na svijetu pokazuju da vozači imaju dobre šanse za preživljavanje sudara s nepomičnim objektom pri brzini od 80 km/h.

Nova serija Volva FH ispitana je više od 1.000 puta u simuliranim testovima sudara na računalu i 20 puta u stvarnosti. To je daleko više od standardnog testiranja. Usprkos činjenici da to više nije potrebno, Volvo nastavlja testirati svoja vozila po švedskim standardima, međunarodno poznatima kao „Švedski test sudara s barijerom“ i „Najstroži test sudara na svijetu.“

Simulacija i testiranje doveli su do strukture kabine koja pruža maksimalnu zaštitu za vozača. Kabina je postala veća i čvršća.


Istinska sigurnost

Testovi sudara potvrđuju prednosti nove strukture kabine. Lutka za testove sudara preživljava čak i najteži test, sudar pri 50 km/h s nepomičnom barijerom u obliku kamiona. Test se može usporediti sa stvarnim udarcem u zaustavljeni kamion pri brzini od 80 km/h te ukazuje da bi vozač također mogao preživjeti sudar.

„O kabini bez izlaza za nuždu nismo uopće razmišljali.“

„Kod novog Volva FH imali smo priliku dizajnirati strukturu kabine od samog početka, bez ograničenja. Tu smo priliku u potpunosti iskoristili i napravili smo naš do sad najsigurniji kamion“, kaže Matti Koponen, Volvo Projektiranje kabina. Jedino u Volvu testovi se provode sa svom unutrašnjom opremom i punim pretincima za odlaganje.

„Ni jedan objekt u kabini ne bi smio izazvati ozljede u sudaru. Čak i aparat za kavu treba ostati na svom mjestu“, kaže Ulf Torgilsman, stručnjak za sudare, Volvo Projektiranje kabina.

Prvi standardni izlaz za hitne slučajeve na svijetu

Polovina svih prometnih nezgoda kamiona završava prevrtanjem. Izlazak kroz vrata dok vozilo leži na boku može biti iznimno težak. Izbijanje prednjeg stakla također više nije opcija budući da je ono sada fiksno zalijepljeno. Rješenje leži u izlazu za nuždu.

„Ako prednje staklo mora biti fiksno zalijepljeno, treba postojati drugi način da se vozač izvuče iz vozila. To je bila apsolutna potreba“, kaže Ulf Torgilsman, stručnjak za sudare.


Panoramski krov po danu i izlaz za nuždu u slučaju potrebe.
Prvi standardni izlaz za hitne slučajeve na svijetu

Vrlo velik krovni prozor

Upravo zato svaki Volvo FH sada ima panoramski prozor koji također služi kao izlaz za nuždu. Njegove dimenzije, 50x70 centimetara, omogućavaju čak i vrlo korpulentnim vozačima da se lako izvuku.

Štoviše, panoramski prozor zadovoljava zahtjeve izlaza za nuždu za kamione koji prevoze zapaljive materijale, poput nafte i drugih tvari. Komforu doprinosi i puno svjetla koje ulazi u kabinu kroz panoramski prozor. To poboljšava udobnost vozača i smanjuje potrebu za električnom rasvjetom.

„Ugodno okruženje za vožnju također je važno za sigurnost. U njemu vozač lakše zadržava koncentraciju. Stoga bismo mogli reći da izlaz za nuždu zapravo pomaže smanjiti šanse da će u slučaju nužde uopće biti potreban“, kaže Matti Koponen, odjel tvrtke Volvo za projektiranje kabina. To je posve u skladu s Volvovim ciljem, a taj je proizvodnja sigurnih kamiona.

7
Sigurnost