Dio obitelji. Bez ikakve sumnje.

Mi u kompaniji Volvo Trucks vjerujemo da svaki član obitelji ima pravo na svoju vlastitu, prepoznatljivu osobnost. Vanjski dizajn kabine Volva FL brzo se odaje, u najpozitivnijem smislu. Najmanji je član drzak, pun stava – ali je usprkos tome neupitno dio obitelji kamiona Volvo. To znači sigurnost, performanse i pouzdanost. Sve to zapakirano u paket uistinu ugodnog izgleda.


Prednja strana Volva FL

Uočljiv čak i kad je kilometar daleko.

Karakteristična LED svjetla V-oblika, zajedno s prednjom maskom samo su neke od najprepoznatljivijih crta vanjskog dizajna Volva FL. Prestižan, metalni znak Volvo postavljen je visoko na prednjem dijelu vozila, bliže vozaču.

Pogledajte specifikacije kabina


Robustan i siguran

Robustan, siguran vanjski dizajn.

Kako biste i očekivali, Volvo FL bio je podvrgnut najstrožim testovima kako bi se osiguralo da će biti najsigurnije vozilo u svojoj klasi. Mi jamčimo najviše standarde zaštite na cesti, pri čemu nam pomaže jedinstveni švedski sudar test kojem podvrgavamo naše kamione. To je najstroži test sigurnosti na svijetu, a razvijen je kako bi oponašao sile koje se razvijaju prilikom različitih tipova prometnih nesreća.


Ušteda goriva

Manji otpor zraka štedi gorivo.

Volvo FL izvana ima aerodinamičan i blago zaobljen dizajn kako bi se smanjio otpor zraka. Osim što štedi gorivo, to također povećava opću kvalitetu voznih svojstava.

Trake 4x4

Budite robusniji

Neka se vaš kamion s pogonom 4×4 istakne u gomili robusnim ukrasima 4×4 posebno dizajniranim za Volvo FL. Siguran način da pokažete da vaš Volvo FL nije običan kamion.Prednja zaštita od podlijetanja

Zaštita od podlijetanja spašava živote.

Volvo je prvi uveo prednju zaštitu od podlijetanja, puno prije nego što je sustav postao obavezan. Razvijena za maksimalnu sigurnost sudionika u prometu, prednja i stražnja zaštita od podlijetanja sprječava da se, u slučaju sudara, manja vozila zaglave ispod kamiona.


Ulaz Volva FL

Jednostavni ulasci i izlasci.

Kako bi se napor brojnih ulazaka i izlazaka smanjio na minimum, ulaz u kabinu smješten je pod najpristupačnijim mogućim kutom. Nadalje, opremljen je protukliznom oblogom, opcijskim osvjetljenjem praga i dostupnim rukohvatima koji olakšavaju život vozaču.

Pročitajte više o ulazu Volva FL


Prednja maska Volva FL

Prednja maska – dizajn i funkcionalnost u istom paketu.

Upečatljiva, crna prednja maska sa svojim saćastim uzorkom omogućuje učinkovitiji protok zraka koji pruža lakše i bolje hlađenje motora i proces naknadne obrade ispušnih plinova.

Pročitajte više o dizajnu Volva FL
Galerija slika vanjskog dizajna