Osovinsko opterećenje Volva FM
Prvak u teškoj kategoriji

Povećanje teretnog kapaciteta varira, ali mnoge osovine sada mogu nositi dodatnu tonu ili više. To otvara vrata većim poslovima i mogućnostima preuzimanja težih tereta.

U kombinaciji s najnižim šasijama, snažnije osovine prijevozniku omogućuju preuzimanje većih, glomaznijih i težih tereta. Također pojednostavnjuju poštivanje zakonskih granica.

Niska šasija i visoki teretni kapacitet kao na nijednom drugom kamionu

Štedljiv pristup osovinama

Inženjer Johan Eknander uživa razmišljati o konfiguracijama osovina. Odaje ga iskra u očima kad govori o njima: “Konfiguracije osovina omogućavaju kupcu pronalaženje optimalnog rješenja. Primjerice da preuzme poslove koje njegovi konkurenti ne mogu i da postigne bolju ekonomičnost iz onih koje ima. Prava konfiguracija ovih novih osovina mogla bi značiti prijelaz s dvostruke na jednostruku prednju osovinu – čime se štedi kapital, gorivo i troškovi servisa.”

Transporter SUV vozila

Slon na Volvu FMVolvo je poznat po niskoj šasiji, a s povećanjem kapaciteta osovina kamion postaje fleksibilniji. Novi transporter osobnih automobila ovdje je izvrstan primjer. On kombinira vrlo nisku šasiju s višim teretnim kapacitetom na prednjoj strani. A zahvaljujući maloj visini kabine, može u potpunosti iskoristiti ovu fleksibilnost kad SUV vozila treba utovariti na višu platformu.

“Isto načelo vrijedi za kamion s dizalicom koji treba nisku nadogradnju s niskom platformom tako da se utovar – primjerice čamca – može odvijati uvis”, dodaje Jonas Odermalm, Volvov direktor za segment građevine.

Manje uzaludnih putovanja

Jonas Odermalm nastavlja opisivati praktične koristi veće snage osovina. “Ponekad idete po kontejner i shvatite da je opterećenje raspoređeno tako da se ne može izbjeći prekoračenje korisnog tereta na prednjoj osovini. Tada se morate vratiti bez tereta. Budući da prednji ovjes s lisnatom oprugom sada može nositi 10 tona, to se ne događa toliko često.”

Jonas Odermalm

Smanjenje opterećenja

Još jedan problem koji snažnije osovine pomažu prevladati je smanjivanje opterećenja. Kad je cijeli teret na kamionu ravnomjerno raspoređen, tada nema problema. Međutim, ako se teret istovaruje odzada, primjerice kad se dostavlja na više lokacija, nema ničeg što bi stvaralo protutežu teretu najbližem kabini. U tom trenutku lako može doći do preopterećenja prednje osovine kamiona s krutom šasijom – ili pogonske osovine tegljača.

“Snažnija prednja osovina može vozaču olakšati utovar i istovar na vremenski najučinkovitiji način. To također poboljšava produktivnost”, dodaje Johan Eknander.

Spustite i natovarite

Johan Eknander ne poznaje ni jedan kamion koji se može mjeriti s novim Volvom FM po pitanju kombinacije niske šasije i visokog teretnog kapaciteta. Također ne djeluje zabrinuto da bi ih konkurencija mogla sustići. “Ovdje je uloženo puno rada: ojačane glavčine osovina, snažnije opruge i novi dizajnerski kriteriji koji mogu izdržati dodatne sile i naprezanja. Također smo surađivali s dobavljačima na razvoju guma i naplataka za veća opterećenja s nižim profilima.”

Koji će onda prijevoznici moći iskoristiti ovo poboljšanje? “Svi – kadgod imate kamion natovaren do granica, Volvo FM bit će u prednosti”, zaključuje on.

Pregledajte potpune specifikacije šasije

6
Osovinsko opterećenje