Daljinski upravljač Volva FM
Dizajniran u gradu sa 776 mm padalina godišnje

Kako bismo otkrili što je zapravo novi daljinski upravljač Work Remote u Volvu FM, upoznali smo mladog stručnjaka za razvoj komponenti po imenu Markus Olsson. “Ovaj uređaj može se koristiti u svim vremenskim prilikama i savršen je za čest utovar i istovar, čak i ovdje u vlažnom i vjetrovitom Göteborgu”, kaže on oduševljeno.

“Zahvaljujući svom dizajnu, daljinski upravljač čini život vozača lakšim i sigurnijim”, kaže Markus Olsson. “Osim što vozači mogu uključiti i isključiti motor ili povećati broj okretaja, ovaj uređaj također im pruža punu kontrolu nad raspodjelom opterećenja po osovinama. Više ne moraju trčati amo-tamo kako bi za vrijeme utovara provjeravali pokazivač. To je posebice korisno ako rade samostalno. Trebaju samo pričvrstiti uređaj na pojas i imaju prijenosno elektroničko pomagalo. A budući da smo omogućili sučelje za stražnje dizalo, vozač treba samo jedan uređaj umjesto dva.”

Ne možete ga sa sobom ponijeti na plivanje

Daljinski upravljač pamti utovare

Neke su utovarne rampe nezgodne. Zbog nagiba i nepravilnih površina kamion se teško s njima poravnava. Ali, kako ističe Markus Olsson, novi daljinski upravljač uklanja većinu stresa. “Vozač može koristiti uređaj i zračni ovjes Volva FM kako bi spustio ili podigao kamion te ga bočno ili uzdužno nakrenuo, ako Daljinski upravljač Volva FMje to potrebno. Ovi se podaci zatim mogu spremiti u memoriju daljinskog upravljača. Stoga kad se vozač vrati na istu utovarnu rampu, može odmah pozvati postavke. Možete spremiti do pet različitih podešenja.”

Vaš uređaj, vaš način

“Za različite primjene kamiona, tu je dodatno upravljanje s pet digitalnih ulaznih kanala. Oni vozaču omogućavaju provjeru statusa brojnih pokazivača, među kojima su uključivanje/isključivanje, temperatura, upozorenja i izvješća o statusu”, kaže Markus Olsson.

“Ovim daljinskim upravljačem, Volvo proizvođačima karoserijske opreme omogućava priključivanje specijalnih uređaja koje pojedini vozač treba.” Osim toga, vozač čak više ne mora biti u kamionu ili pokraj njega da bi koristio daljinski upravljač. “Tamo gdje nema prepreka, koristio sam uređaj na čak 100 metara udaljenosti od vozila. Naravno, u prometnom skladištu domet će biti kraći”, naglašava Markus Olsson.

Ne bojte se visine ili vode

Kad dizajnirate opremu za vozače kamiona, robustan je dobar pridjev koji treba uključiti u specifikaciju. Markus objašnjava što taj izraz znači za novi daljinski upravljač. “Dovoljno je robustan da će raditi na ekstremnim temperaturama, od -40°C do 85°C. Nadalje, radit će čak i ako padne na ravnu površinu s dva metra visine.”

Međutim, kako novi uređaj reagira na vodu? “Ne možete ga sa sobom ponijeti na plivanje”, zaključuje Markus s osmjehom, “ali ako ga koristite Marcus Olssonpo jakom pljusku, nema razloga za brigu.”

Moj kamion u mom džepu

“My Truck mijenja odnos između mene i mog kamiona”, kaže stručnjak za transportna rješenja, Jarkko Aine. Govori o novoj aplikaciji za pametne telefone koja vozačima omogućava provjeru pokazivača, primjerice razine goriva, sredstva AdBlue ili razine ulja. Međutim, po njegovom mišljenju najpopularnija funkcija bit će mogućnost da se unaprijed namjesti klima u kabini – bez obzira gdje se vozač nalazi. Na taj način grijanje i/ili hlađenje kabine dočekat će vozača s idealnom temperaturom.

“Možete je namjestiti u skladu s tjednim rasporedom ili je koristiti u hodu. Njome čak možete provjeriti jeste li zaključali vozilo i uključili alarm ako ste skloni zaboravljanju.” Jarkko Aine ističe da je My Truck trenutno dostupan za iOS uređaje, ali kaže da je na redu i Android.

Saznajte detalje o sustavu ECS4 i daljinskom upravljaču Work Remote

9
Daljinski upravljač