Hybrid

Lige så stille er den mest kraftfulde hybrid ankommet

Den første hybridlastvogn til tungt gods bruger diesel og el til at reducere brændstofforbruget og CO2-emissionerne med op til 30 procent ved renovationskørsel i byen. Men det er kun den ene del af det. Ikke alene afløser elmotoren dieselmotoren ved opstart og lave hastigheder, elmotoren forbedrer også accelerationen for chaufføren – og reducerer støjniveauet for alle andre.

FÅS PÅ UDVALGTE MARKEDER
Der er gennemført diskrete test i Frankrig, Storbritannien og Nederlandene siden 2008. De første 100 hybridlastvogne til tungt gods er udset til følgende markeder: Sverige, Norge, Finland, Danmark, Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Østrig, Schweiz, Italien, Nederlandene, Belgien og Luxembourg.

26 TON FRED OG RO
Distribution og renovation i byområder får den største fordel. Det er her, hvor der konstant startes og stoppes i lav hastighed, at den elektriske teknologi kan spare mest brændstof. Der bruges endda spoilersystemer til at forbedre brændstoføkonomien. Og med en samlet vægt på op til 26 ton kan besparelserne hurtigt løbe op.
“Feedback fra vores testchauffører bekræfter, at hybridteknologi og bykørsel er et perfekt match: Volvo FE Hybrid kommer hurtigt og stille rundt i byen – en uventet bonus oven i den kraftige reduktion i brændstofforbrug og CO2-emissioner.’’
Lars Mårtensson, miljøchef hos Volvo Trucks

every drop counts
Hybrid engine 
Motor Drive System kombinerer startermotoren, den elektriske drivmotor og generatoren.
KNIVSKARP TEKNOLOGI
Elmotoren – eller den kombinerede el-motor og generator – ligger mellem 7-liters dieselmotoren og I-Shift-automatgearkassen. På den måde kan dieselmotoren let sætte ind, når elmotoren med det høje moment har fået farten op, og de to motorer fortsætter nu parallelt. Ved hjælp af generatoren bruges den regenererede bremseenergi både til at drive elmotoren og til at oplade lithium-ion-batterierne – og på den måde er der ikke behov for yderligere opladning.

MINDRE CO2-EMISSIONER, BRÆNDSTOFFORBRUG OG STØJ I BYEN
I sammenligning med en konventionel diesellastvogn kan brændstofforbruget reduceres med op til 20 procent ved distributionskørsel. Renovationslastvogne kan reducere brændstofforbruget med 20 procent – eller op til 30 procent, hvis der bruges en plug-in-komprimeringsenhed i stedet for køretøjets drivline. På samme måde kan CO2-emissionerne reduceres med op til 30 procent. Køretøjets støjniveau under acceleration kan halveres.