De smarte vognmænd sparer op til 10 % brændstof med en spoiler

Selv uden spoilere er Volvo Trucks kendt for branchens bedste aerodynamik. Men de fleste af Volvos lastvogne sælges faktisk med fabriksmonterede spoilere, der reducerer luftmodstanden yderligere for lastvognen – og mindsker brændstofomkostningerne for vognmanden. Med den komplette spoilerpakke kan denne brændstofbesparing komme op på 10 %.

every drop counts

HVORFOR AL DEN SNAK OM TURBULENS?
Selv under rolige forhold skaber en lastvogn, der kører på motorvejen med 80 km/t, sin egen modvind. Førerhuset er i sig selv yderst strømlinet, men alt afhængigt af typen og størrelsen på anhængeren eller opbygningen, den er fastgjort til, kan der skabes en del turbulens, når luften bevæger sig fra førerhuset til anhængeren. Ved at optimere luftstrømninger i disse områder kan spoilere stort set fjerne turbulensen, hvilket gør det muligt for lastvognen at trænge gennem vinden med minimal modstand.

Spoilerpakken består af tre forskellige slags spoilere: tagspoileren, sidespoilere og sideskørter. Test har vist, at tag- og sidespoilere alene kan give en brændstofbesparelse på op til 10 %. Sammen med sideskørterne viser de samme test en potentiel brændstofbesparelse på næsten 11 %.

HVOR GLAT ER DIN FLÅDE?
De fleste transportvirksomheder, der kører med lastvogne fra Volvo, har allerede opdaget bare nogle af fordelene med spoilere. Og nu er den komplette spoilerpakke tilgængelig til Volvo-lastvogne med et endnu bredere udvalg af akselsafstande. Tagspoilere er enten faste eller justerbare alt afhængigt af lastvognens højde, chassishøjden og dækmålene.

Derudover viser test, at når en tagspoiler er monteret 5 cm for lavt eller 10 cm for højt, reduceres potentielle besparelser med 1 % – en god grund til at få den fabriksmonteret fra start.
Every Drop Counts 
every drop counts

SPOILER – EN OMFATTENDE PAKKE
Spoilere til taget og siderne er individuelt skræddersyet til hvert enkelt førerhus og fås til hele udvalget af førerhuse.