Volvo FMX, ydelse – gearkasse 1

Volvo FMX

Volvo FMX er et sandt uhyre, der er konstrueret og bygget til de mest barske forhold, en lastvogn kan komme ud for. Og lidt til.
 
Totalvægt:
18-48 ton

Chassishøjde:
900-1240 mm

Motorer:
D11C: 330, 370, 410, 450 hk
D13C: 380, 420, 460, 500 hk

Slip gearstangen

I lang tid har I-Shift været meget værdsat på motorvejen. Chauffører verden over bekræfter, at lastvognen er meget nemmere at køre, når I-Shift klarer arbejdet. Transportvirksomhederne kan samtidig konstatere, at brændstofudgifterne falder. Hemmeligheden ligger i softwaren, der vælger det helt rigtige gear for at optimere køreegenskaberne og brændstofforbruget.

Nu har mange operatører indset, at I-Shift også er sin vægt værd i guld til anlægstransport. I-Shift arbejder synkront med bremser og affjedring og gør det lettere at manøvrere ved lave hastigheder. Et særligt program modificerer gearskiftene til dårlige vejbelægninger og kuperet terræn, så du får maksimalt moment, når du skal bruge det, og undgår unødvendige gearskift.

Manuelt eller Powertronic
Volvos udvalg af gearkasser inkluderer selvfølgelig også adskillige driftssikre manuelle gearkasser og den fuldautomatiske Powertronic-gearkasse, der skifter gear uden den mindste afbrydelse af momentoverførslen. Det gør den særlig velegnet til tung anlægstransport.