den nye Volvo FE

Din fleksible arbejdspartner, der leverer fremragende køreegenskaber og førsteklasses produktivitet.

4×2-trækker; 4×2, 6×2 eller 6×4 langt chassis

D8K (250, 280 eller 320 hk)
Volvo FE-drivline

Kraft og ydelse efter behov.

Fleksibilitet, kraft og hurtig reaktion – og bedre for miljøet. Volvo FE's drivline giver en ydelse, som gør køretøjet til et uundværligt arbejdsredskab til distributionskørsel i byer og regionalt.

Med den nyeste motorteknologi udgør Volvo FE den perfekte langsigtede investering, når du skal sikre maksimal driftstid og produktivitet i din virksomhed.
 


Volvo D8K
– Alt, hvad du kan ønske dig af en Volvo-motor.
Volvos D8K-motor er en helt ny sekscylindret 8-liters motor med effektniveauer på 250, 280 og 320 hk. Den passer perfekt til Volvo FE på grund af sin optimale tilpasningsevne og høje ydeevne.

D8K er udviklet og bygget af Volvo og leverer uovertruffen kraft og moment og har samtidig et efterbehandlingssystem, der uden problemer opfylder selv de strengeste emissionsstandarder. Motoren har desuden en lynhurtig reaktion – f.eks. i tæt bytrafik.

Få mere at vide om Volvos dieselmotorer
Gearkasser
De manuelle gearkasser betjenes med servostøtte. Den korte gearvælger er placeret på motortunnellen, både for manuelle og automatiske gearkasser. Automatgearet betjenes via trykknapper. Alle gearkasser kan specificeres med kraftudtag.

Bagaksler
Der fås fire forskellige bagaksler til Volvo FE. Det maksimale akseltryk varierer fra 13 til 23 ton. Alle aksler har differentialespærre som standard.

Læs mere om drivlinespecifikationer


FE CNG Driveline

Drives med metangas, men har samme køreegenskaber som en konventionel Volvo FE

Volvo FE CNG (Compressed Natural Gas) er udstyret med en ny 9-liters motor, der drives udelukkende med metangas. Motoren udnytter tændrørsteknologien, hvilket er særligt velegnet til opgaver med korte afstande og mange standsninger og igangsætninger. Takket være den fuldautomatiske gearkasse har Volvo FE CNG bevaret samme fremragende køreegenskaber og produktivitet som den konventionelle Volvo FE. Dens automatgearkasse giver også en hurtigtreagerende drivlinereaktion.

Læs mere om Volvo FE CNG


I-Shift-gearkasse

I-Shift. Nu er den her endelig.

Oplevelsen ved at køre med I-Shift beskrives ofte som ubesværet. Uden koblingspedalen kan du roligt læne dig tilbage og koncentrere dig om de andre to pedaler. I-Shift anvender den indbyggede intelligens til hurtigt og automatisk at vælge det helt rigtige gear for dig. Og softwaren giver mulighed for gearskifte, som selv ikke den dygtigste chauffør kan hamle op med.

Hvis du gerne vil have en finger med i spillet, kan du dog stadig det. Med knapperne på gearvælgeren kan du skifte gear manuelt.

Læs mere om I-Shift til Volvo FE


Euro 6

Euro 6.

For os hos Volvo Trucks er Euro 6 blot ét skridt på vejen. Ved at reducere brændstofforbruget reducerer vi den samlede udledning endnu mere – og du får fordel af de lavere omkostninger til brændstof.


Volvo Trucks-serviceintervaller

Kravene til serviceintervaller og vedligeholdelse forbliver de samme

Volvo FE-ejere behøver ikke at bekymre sig om serviceintervaller eller ændrede vedligeholdelseskrav for deres køretøjer på trods af de skrappere krav til motorerne og servicepersonalet, som Euro 6 har medført. Der er nemlig ikke sket nogen ændringer.


Volvo FE-gearkasse

Fleksibilitet er vores mantra.

Volvo FE tilbyder både manuelle og automatiske gearkasser, så du kan vælge den løsning, der passer til dine kørselsforhold.

Vores manuelle gearkasser fås med seks eller ni gear, som er velegnede til henholdsvis bykørsel og kørsel med høje hastigheder.

Automatgear er en særdeles praktisk løsning, når opgaverne involverer mange stop og start, og er virkelig velegnet til Volvo FE med D8K-motor.

Læs mere om fleksibilitet og effektivitet