Volvo FH

Den nye anfører inden for fjerntransport. Giver en enestående kørekomfort og driftsøkonomi.

4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4 eller 10×4

D13 eller D16 (420 til 750 hk)

Det nye chassis. Med ét ord: dynamisk.

Volvo FH har køreegenskaber, der er ud over det sædvanlige. Vi har bogstaveligt talt bygget hver eneste del af lastvognen, så den føles så stabil som mulig og har en præcis styring.
 
Og der er individuel forhjulsaffjedring og Volvo Dynamisk Styring. To milepæle i lastvognsbranchen, der bringer køreegenskaberne op på et helt nyt niveau..
 
Det er også et chassis, der er let at bygge på, hvilket sparer tid hos opbyggeren. En mængde forskellige muligheder gør det let at skræddersy lastvognen til dig.
Individuel forhjulsaffjedring

Individuel forhjulsaffjedring. Nu med personbilslignende køreegenskaber.

Ligger lige så stabilt på vejen som et tog på skinner. Perfekt stabilitet i kurver. Den individuelle forhjulsaffjedring er en revolution inden for køreegenskaber. Du er simpelthen selv nødt til at prøve det for at tro på det.

Få mere at vide om individuel forhjulsaffjedring

Volvo Dynamisk Styring

Volvo Dynamisk Styring. Total kontrol – helt ubesværet.

Nu kan du få en nyskabelse, der er blevet kaldt den største opfindelse siden servostyringen, til alle akselkonfigurationer, også dem med dobbelte foraksler. Når du navigerer på steder med snæver plads, leverer det patenterede Volvo Dynamisk Styring dig al det ekstra styremoment, du har brug for, hvilket giver en langt mindre belastning af musklerne. Du kan faktisk styre lastvognen med én finger. Ved højere hastigheder bortfiltrerer det forstyrrelser fra huller i vejen, ujævnheder, vejstriber, hældende vejbaner, sidevinde osv., så du sikres den perfekte retningsstabilitet og fuld kontrol – hele tiden.

Få mere at vide om Volvo Dynamisk Styring

Tandemakselløft

Hævet drivaksel – lavere brændstofforbrug. Lancering af tandemakselløft.

Konvertér din 8×4 til en 6×2. Eller din 6×4 til en 4×2. Volvo FH fås nu med det helt nye tandemakselløft – en revolutionerende ny funktion, der gør det muligt at deaktivere og hæve den bageste drivaksel ved aflæsning. På samme måde som med en løbeaksel forbedrer dette lastvognens venderadius markant og reducerer brændstofforbruget – med op til 4 %, når lastvognen kører uden læs.

Få mere at vide om tandemakselløft

Øget forakseltryk

To ton ekstra på forakslerne. Hver cyklus.

Hvis du er til tunge opgaver, har vi gode nyheder til dig. Den nye Volvo FM er bygget til endnu højere akseltryk. Nu kan bladaffjedringen foran for eksempel klare belastninger på op til 10 ton på en enkelt aksel og 20 ton på dobbelte foraksler. Det øger rentabiliteten og gør det lettere at håndtere tungt eller ujævnt fordelt gods.

Luftaffjedringen til krævende terræn

Luftaffjedringen til krævende terræn.

Hvis dine transportopgaver sommetider kræver, at du lægger de perfekte veje bag dig, kan denne affjedring være det perfekte valg for dig. Den er specielt udviklet til anlægslastvogne og giver en stor frihøjde (mindst 300 mm), samtidig med at den er robust nok til at håndtere et krævende terræn. Luftaffjedring giver en jævn kørsel uanset kørselsforholdene – hvilket er mindre belastende for lastvognen, lasten og vigtigst af alt chaufføren.

Få mere at vide om luftaffjedring til anlægskørsel

Lavere vægt

Lavere vægt. Større nyttelast og lavere brændstofomkostninger.

De fleste lastvogne vejer mere for at leve op til Euro 6. Denne lastvogn er gået i den modsatte retning. Vi har optimeret mange af standardspecifikationerne og gjort lastvognen betydeligt lettere. En normal 4x2 langturstrækker kan f.eks. nu veje mere end 100 kilo mindre end den Euro 5-kompatible forgænger.

Pusher- og løbeaksler

Tridem. Skarpere venderadius, bedre brændstoføkonomi.

I sammenligning med dobbelte foraksler giver tridem-bogien lastvognen en betydeligt skarpere venderadius. Vælg mellem en løbeaksel og en pusher-aksel (eller få begge, på en 8×2). Begge er hydraulisk styret og kan hæves, når der køres uden læs, hvilket sparer brændstof og forhindrer unødvendigt dækslid. Tridem-bogien er godkendt til last op til 36 ton, hvilket giver mulighed for en maksimal totalvægt på op til 56 ton på en 10×4.

Opbygger

Mere ekstraudstyr. Kortere tid hos opbyggeren.

Takket være de mange specifikationsmuligheder er Volvo FH let at forberede til enhver anvendelse, bl.a. veksellad. Det nye opbyggermodul, der er en separat elektronisk enhed, er let at arbejde med for opbyggeren. Og VBI (Volvo-instruktioner til opbyggere) giver online adgang til alle nødvendige tekniske tegninger og ledningsdiagrammer.

Besøg Volvo-instruktioner til opbyggere

10x4

Fire aksler direkte fra fabrikken.
Undgå eftermontering.

Vi kan nu tilbyde lastvogne med fem aksler direkte fra fabrikken. Der er adskillige fordele i sammenligning med at skulle eftermontere en aksel. Du får leveret lastvognen som fuldt ud helbilsgodkendt. Du får den leveret hurtigere og undgår dyrt ombygningsarbejde Du får også fuld garanti og Volvo-eftermarkedssupport, hvilket giver lavere driftsomkostninger i det lange løb.

Få mere at vide om lastvogne med fem aksler

EBS til tromlebremser

EBS. Nu også til tromlebremser.

Med den seneste tilføjelse til vores bremseprogram betyder valget af tromlebremser ikke, at du er nødt til at gå på kompromis med bremserne. De elektronisk styrede bremser (EBS) giver en lang række store fordele i sammenligning med et konventionelt system, hvilket sikrer en markant bedre reaktion og ydelse, og så er de lette at dosere. Du får desuden adgang til et stort udvalg af nyttige funktioner såsom Brake Blending (hvor tillægsbremserne understøtter driftsbremserne), Bakkestartshjælp og Launch Control (hvor bremserne samarbejder med I-Shift). EBS fås til et udvalgt antal akselkonfigurationer og chassishøjder.

Besøg Volvo-instruktioner til opbyggereEgenskaber ved chassiskonstruktion

Valgmuligheder for Volvo FH-trækkers chassislayout 

1. Batterikasse (BBOX-L)
Den er flyttet 300 mm frem i forhold til tidligere design. På trækkere er der en brændstofkapacitet på 100-120 liter mere.

2. Batterikasse (BBOX-EF)
Kan vælges som ekstraudstyr til trækkere placeret bagtil mellem chassisvangerne.

3. AdBlue-tank
På trækkere kan AdBlue-tanken være monteret øverst på rammen bag førerhuset, så der er større brændstofkapacitet (ADTP-BC).

4. APM
APM (Air Production Modulator) er på trækkere placeret mellem chassisrammerne for at skabe mere plads til chassismonteret udstyr såsom brændstoftanke.
Valgmuligheder for Volvo FH for chassislayout, langt chassis 

5. Fri rammeplads
Chassispakningen kan flyttes fremefter for at give plads til kranben eller andet udstyr. (FAA10; ca. 500 mm), (FAA20; ca. 600 mm).

6. Hulrække i ramme til opbygger
Den øverste hulrække er reserveret til opbyggeren. Alle beslag i den øverste hulrække har en forkrøbning og et 8 mm afstandsstykke. Der er ikke brugt nitter i den øverste hulrække.

7. Klargøring til kran
Der kan monteres kranplader på chassiset fra fabrikken.

8. Baghjulsaffjedring og kort bagende
Overhænget bag kan være kortere takket være en nydesignet krængningsstabilisator, der er monteret længe fremme. Det er en fordel, når lastvognen skal bruges til anlægsopgaver, og det forbedrer kørsel på asfaltbelagte overflader og brug af veksellad.