Den nye Volvo FL

Lille, let og kompetent. Perfekt til bykørsel, men også klar til at forlade byens gader.

Langt chassis 4×2 eller 4×4

Totalvægt
Op til 18 ton

Motorer
D5K 210, 240 hk
D8K 250, 280 hk

Førerhuse
dagførerhus, medium førerhus og mandskabskabine
Diskret tilstedeværelse
Diskret tilstedeværelse

En lastvogn til bydistribution og offentlige opgaver som den nye Volvo FL skal kunne fungere problemfrit i store befolkningscentre. Det kræver opgaverne ganske enkelt. Teknologiske nyskabelser, supportsystemer og ansvarlig virksomhedsdrift er alle med til at sikre, at den klarer opgaverne med mindst mulig miljøpåvirkning.

Den demografiske udvikling viser, at flere mennesker end nogensinde bor i byer. Det betyder også, at efterspørgselen på levering af varer til disse områder stiger støt, og at distributionslastvogne påvirker os alle hver eneste dag. Hos Volvo Trucks er vi klar over dette og har en proaktiv tilgang til vores ansvar for miljøet over en bred front.

At få mere ud af mindre

Vi har i mange år engageret os stærkt i at reducere miljøpåvirkningen fra vores lastvogne og virksomhedsdrift. I løbet af de seneste tyve år er emissionerne af luftforureningsstoffer fra Volvo-lastvogne blevet reduceret med mere end 90 %. I den samme periode er det gennemsnitlige 90%brændstofforbrug faldet med 20 %. Men disse tal får os ikke til at hvile på laurbærrene – de inspirerer os til at finde nye løsninger. Vi arbejder på at udvikle hybrid- og metandieseldrivliner, og udstødningen på den nye Volvo FL har SCR-teknologi. Hele lastvognens motorprogram overholder desuden Euro 6 – uden at øge brændstofforbruget og med længere serviceintervaller.

Små skridt, store ændringer

Vi designer og fremstiller optimerede lastvogne som den nye Volvo FL, men vi ved også, at det også spiller en stor rolle, hvordan de bliver kørt og vedligeholdt. Derfor tilbyder vi f.eks. Fuel Advice og chaufføruddannelsesprogrammer samt andre unikke løsninger som vores flådestyringssystem Dynafleet og I–Sync-gearkassen. Sammen hjælper disse tiltag os med at få mest muligt ud af hver eneste dråbe brændstof med mindst mulig miljøpåvirkning.

Ansvarlighed begynder derhjemme

Det er ikke kun vores lastvogne, der definerer vores samlede miljøprofil. Hvordan vi bygger dem og de processer, vi benytter, spiller også en stor rolle. Mellem 2003 og 2008 reducerede vi energiforbruget pr. fremstillet lastvogn med en tredjedel, og i 2008 åbnede vi vores CO2-neutrale fabrik i Ghent, Belgien – den første i verden og fabrikken, hvor den nye Volvo FL fremstilles. Vi er også stolte af at have verdens første klimaneutrale forhandler i Verona, Italien.

10
Miljø