Fjernbetjening til Volvo FM
Designet i en by med 776 mm regn om året

Da vi vil høre, hvad Volvo FM's nye Work Remote-fjernbetjening er, bliver vi introduceret for Markus Olsson, en ung komponentspecialist. – Den er det perfekte redskab til hyppig af- og pålæsning i al slags vejr ... selv her i det våde og forblæste Göteborg, siger han entusiastisk.

– Fjernbetjeningen er designet til at gøre chaufførernes liv lettere og sikrere, siger Markus Olsson. – Man kan starte og stoppe motoren og gasse den op med fjernbetjeningen, men man får også fuld kontrol over lastfordelingen på akslerne. Man behøver ikke løbe frem og tilbage for at tjekke lastindikatoren under pålæsning. Det er især nyttigt, når man arbejder alene. Man skal bare sætte enheden i bæltet, så har man en bærbar elektronisk assistent. Og fordi vi har lavet en grænseflade til en lift, kan chaufføren nøjes med én fjernbetjening i stedet for to.

Lad være med at tage den med i svømmehallen

Fjernbetjeningen husker læsseramperne

Læsseramper kan være vanskelige. Hældninger og ujævne belægninger kan gøre det svært at parkere lastvognen lige ud for dem. Men Markus Olsson påpeger, at den nye fjernbetjening fjerne de fleste vanskeligheder. – Med enheden og Volvo FM's luftaffjedring kan chaufføren hæve og sænke lastvognen og tippe den på langs eller på tværs, hvis Fjernbetjening til Volvo FMdet kræves. Derefter kan indstillingerne gemmes i fjernbetjeningens hukommelse. Når chaufføren vender tilbage til den samme læsserampe, kan indstillingerne straks genbruges, og der kan gemmes op til fem forskellige indstillinger.

Din enhed. På din måde

– Til forskellige opgaver findes der en ekstra kontrolfunktion med fem digitale indgangskanaler. De giver chaufføren mulighed for at tjekke status for en række indikatorer, f.eks. start/stop, temperatur, advarsler, og statusrapporter, siger Markus Olsson

– Med denne fjernbetjening får opbyggerne mulighed for at tilslutte de specialenheder, chaufførerne skal bruge. Og chaufføren behøver ikke engang at være tæt på lastvognen for at bruge fjernbetjeningen. Jeg har fået den til at fungere op til 100 meter fra køretøjet uden forhindringer. På et travlt lager vil rækkevidden selvfølgelig være kortere, påpeger Markus Olsson.

Hverken højdeskræk eller vandskræk

Når man designer udstyr til lastvognschauffører, er det en god idé at gøre det hårdført. Markus forklarer, hvad »hårdfør« betyder for den nye fjernbetjening. – Den er hårdfør nok til at fungere under ekstreme temperaturer, fra -40 til +85 °C. Og selvom man skulle tabe den fra to meters højde, fungerer den stadig.

Men hvad siger den nye enhed til vand? – Lad være med at tage den med i svømmehallen, siger Markus med et smil. – Men du kan bruge den Markus Olssoni silende regn uden problemer.


Få alle detaljer om ECS4 og Work Remote

9
Fjernbetjening