Janita Jantunen

Janita Jantunen, Mekaanikko

Opiskelin ajoneuvoasentajaksi ja työskentelin jonkun aikaa henkilöautopuolella asentajana. Asentajan hommista siirryin ajamaan kuorma-autoa. Tein mm. maansiirtoajoja ja ajoin nosturiautoa.

Kun aikani olin toiminut kuskina aloin kaivata takaisin asentajan työhön. Kun kerran olin jo tutustunut isompiin autoihin, en halunnut palata takaisin henkilöautopuolelle. Päätin siis hakea Volvo Truck Centeriin asentajaksi, kävin haastattelussa ja minut valittiin.

Aloitin mekaanikkona korjaamolla tammikuussa 2011, jossa työskentelin noin puoli vuotta. Sen jälkeen siirryin uusien autojen varusteluun.
Työ varustelussa eroaa korjaamotyöstä täysin. Varustelussa työt ovat siistimpiä ja kevyempiä. Teemme erilaisia toimenpiteitä uusiin autoihin - mitä asiakkaat autoihinsa haluavat, lisävaloja, kulmien säätöjä ja niin edelleen. Ja ennen auton luovutusta asiakkaalle tarkastamme tietysti, että kaikki on kunnossa, vaikkei autoon olisi tehtykään mitään erikoisempaa.

Joskus kaipaan korjaamotyötä, siellä sai silloin tällöin olla kyynärpäitä myöten rasvassa. Tykkään kyllä paljon varustelustakin ja viihdyn nykyisessä työssäni.

Tulevaisuudessa haluan kehittyä työssäni ja oppia uutta autojen tekniikasta. Volvolla siihen annetaan mahdollisuus, mikä on tosi hienoa. Meillä on tietyt oppimistavoitteet, jota tuetaan erilaisin kurssein. Viime aikoina olenkin ollut paljon koulutuksessa.

Työni on monipuolista ja meillä on loistava porukka. Tarvittaessa apua saa, mutta kyllä minuun ja osaamiseeni luotetaankin.