Kuljetusyrittäjät voivat säästää ilmanohjainten avulla polttoainetta jopa 10 prosenttia

Ilmanohjaimilla tai ilman, Volvon kuorma-autot tunnetaan niiden ensiluokkaisesta aerodynamiikasta. Useimmissa myydyissä Volvo kuorma-autoissa on kuitenkin tehdasasenteiset ilmanohjaimet, jotka pienentävät kuorma-auton ilmanvastusta entisestään – puhumattakaan kuljetusyrityksen polttoainekustannuksista. Koko ilmanohjainpaketin hankkiva voi säästää polttoainetta yhteensä jopa 10 prosenttia.

every drop counts

MISTÄ ILMANVASTUS SYNTYY?
Moottoritiellä 80 kilometrin tuntinopeudella ajava kuorma-auto luo omaa vastatuulta myös täysin tyynessä ilmanalassa. Itse ohjaamo on erittäin virtaviivainen, mutta ilmanvastusta voi muodostua huomattavasti, kun ilman virtaus häiriintyy vetoauton ja perävaunun välisessä tilassa – perävaunun tai sen rungon tyypistä tai koosta riippuen. Ilmanohjaimilla pyritään vähentämään ilmanvastusta vetoauton ja perävaunun välillä, jolloin kuorma-auton ilmanvastus saadaan mahdollisimman pieneksi.

Ilmanohjainpaketti sisältää kolme erityyppistä ilmanohjainta: kattoilmanohjaimet, sivuilmanohjaimet ja sivuhelmat. Testit ovat osoittaneet, että pelkästään katto- ja sivuilmanohjaimet voivat pienentää polttoaineenkulutusta jopa 10 prosenttia. Kun pakettiin lisätään vielä sivuhelmat, polttoaineensäästöpotentiaali on samojen testien mukaan melkein 11 prosenttia.

KUINKA FIKSU KALUSTOSI ON?
Useimmat Volvo kuorma-autoja käyttävät kuljetusyrittäjät ovat jo huomanneet ainakin osan ilmanohjainten hyödyistä. Entistä suurempi valikoima akseliväliltään erikokoisia Volvo kuorma-autoja voidaan nyt varustaa täydellä ilmanohjainpaketilla. Kattoilmanohjaimet ovat ajoneuvon korkeudesta, alustan korkeudesta ja rengasmitasta riippuen kiinteitä tai säädettäviä.

Testit ovat myös osoittaneet, että 5 cm liian alas tai 10 cm liian ylös kiinnitetty kattoilmanohjain pienentää säästöpotentiaalia yhden prosentin. Tämäkin on hyvä syy asennuttaa ne valmiiksi tehtaalla.
Every Drop Counts 
every drop counts

ILMANOHJAIMET – KATTAVA PAKETTI
Ohjaamotyypin mukaan räätälöidyt ilmanohjaimet katolle ja takasivuille ovat saatavana kaikille ohjaamoille.