Pidempiä ja raskaampia tehtäviä kaasukäyttöisesti – Volvo FM MetaaniDiesel

Uudet Volvo FM MetaaniDiesel kuorma-autot ovat alusta alkaen ainutlaatuisia, sillä polttoaineena käytetään sekä kaasua että dieseliä. Näin polttoainetaloudellisuutta voidaan parantaa ja hiilidioksidipäästöjä vähentää myös kaukoliikennekuljetuksissa.

JOTTA KAASU VOIDAAN HYÖDYNTÄÄ MAHDOLLISIMMAN TEHOKKAASTI, SITÄ KÄYTETÄÄN DIESELMOOTTORISSA
Volvon huippuluokan Euro 5 -dieselteknologia on taloudellisuuden ja ajettavuuden puolesta huomattavasti tavallisia kaasumoottoreita kehittyneempää. Dieseliin verrattuna keinotekoinen biokaasu voi kuitenkin pienentää hiilidioksidipäästöjä jopa 70 prosenttia. Kuinka molempien parhaat puolet voitaisiin hyödyntää?
Otetaan ensin dieselpolttoainetta, joka sytyttää metaanikaasun. Näin dieselmoottorin ominaisuuksia voidaan hyödyntää täysimääräisesti – ja kaasua säästää jopa 25 prosenttia perinteisiin kipinäsytytteisiin kaasukuorma-autoihin verrattuna. Sitten sylintereihin ruiskutetaan niin paljon metaania kuin on mahdollista dieselille ominaista tasaista suorituskykyä vaarantamatta.

KAASUKÄYTTÖISTEN KULJETUSTEN AIKAKAUSI ON ALKANUT
Tähän saakka pitkien matkojen ajaminen kaasukäyttöisillä kuorma-autoilla on ollut täysin mahdoton ajatus. Volvon metaanidieselteknologialla tehokkuus paranee kuitenkin niin paljon, että toimintasäteeksi saadaan 500 kilometriä ja kehitys vie edelleen kohti 800 kilometrin rajapyykkiä. Kuorma-autoa voidaan myös aina ajaa pelkällä dieselpolttoaineella, jos kaasua ei tilapäisesti ole saatavana.


diagramErilaisten kaasukäyttöisten kuorma-autojen arvioitu toimintasäde 

– FM MetaaniDiesel, jossa yhdistyvät kaasukäyttöisyyden edut ja dieselmoottorin tehokkuus, on 30–40 prosenttia tavallista Otto-kaasumoottoria taloudellisempi. Se on vieläpä ominaisuuksiltaan dieselmoottorin veroinen ja myös toimii dieselpolttoaineella, kun kaasua ei ole saatavana.

Lars Mårtensson, Volvo Trucksin ympäristöasioista vastaava päällikkö
Volvo FMevery drop counts 

METAANI: HELPOSTI SAATAVA JA UUSIUTUVA VAIHTOEHTO
Kaasua on jo saatavana monessa maassa ja sen saatavuus vain paranee jatkuvasti. Kun FM MetaaniDiesel käy biojätteestä valmistetulla metaanikaasulla, hiilidioksidipäästöt vähenevät 70 prosenttia dieselpolttoaineeseen verrattuna. Myös fossiilipohjainen metaani vähentää hiilidioksidipäästöjä jopa 20 prosenttia.