Henkilökohtainen ajoapulaisesi

Esittelemme nyt tutkaohjatun ACC (Adaptive Cruise Control) -vakionopeudensäätimen, joka on yksi kehittyneimmistä uusista ajojärjestelmistä. Uusimpaan älykkääseen elektroniikkaan perustuva järjestelmä on suunniteltu vähentämään stressitekijöitä ja parantamaan kuljettajan ajomukavuutta.

ACC-järjestelmän anturit havaitsevat, jos kuorma-autosi lähestyy liian nopeasti edellä ajavaa ajoneuvoa. Ajoneuvon nopeutta suhteessa edellä kulkevaan liikenteeseen säädetään pienentämällä kaasua sekä käyttämällä hidastinta ja moottorijarrutusta.

Jos hidastimen ja moottorijarrutuksen jarrutusteho ei ole riittävä estääkseen kuorma-autoa lähestymästä edellä ajavaa ajoneuvoa liian nopeasti, kuljettaja saa hälytyksen, jotta hän voi itse hidastaa nopeutta käyttämällä pyöräjarruja.

Käytössä on myös mäkilähtöapu-painike, jonka avulla kuljettaja voi pitää jarrupainetta yllä siirrettyään jalkansa jarrupolkimelta kaasupolkimelle lähtiessään liikkeelle ylämäessä. Tämä ei ole pelkästään mukavaa ja rentouttavaa, vaan se parantaa myös turvallisuutta.

ACC on osoittautunut erittäin käyttökelpoiseksi pitkillä valta- ja moottoritieosuuksilla, joilla usein esiintyy stressiä aiheuttavia tekijöitä. ACC on myös ensimmäinen askel kehityksessä, jota Volvo Kuorma-autoissa kutsutaan "turvavälin säilyttämiseksi". Työ seuraavien kehitysaskelten eteen on jo meneillään.