Volvo FM

Uusi Volvo FM ennakkokatsauksessa

Volvo FM on tehokkain ratkaisu mitä moninaisimpiin kuljetustehtäviin.

Nyt jokaisessa uudessa Volvo FM:ssä käytetään täysin uudenlaista tekniikkaa, joka helpottaa ja nopeuttaa työntekoa. Polttoainetta säästetään ja käyttöastetta parannetaan hyödyntämällä tietoliikennettä kätevästi.

Kehittyneet laitteet helpottavat ja nopeuttavat myös kuormaamista ja purkamista. Ja mikä parasta, uusi käänteentekevä ohjausjärjestelmä, joka mullistaa käsityksen ajamisesta.

Täysin uudenlainen ohjattavuus ja ajotuntuma

Volvo Dynamic Steering, ehkäpä merkittävin ohjausjärjestelmien innovaatio sitten
1960-luvun ja ohjaustehostimen, mullistaa kuorma-auton ohjauksen. Se on nopeudesta riippuvainen, tehosteinen ohjausjärjestelmä, joka poistaa kokonaan
rasituksen pienillä nopeuksilla tapahtuvista ohjausliikkeistä. Se myös vaimentaa
epätasaisten tienpintojen negatiiviset vaikutukset – jopa kuoppien ylittämisestä johtuvat ohjauspyörän iskut.

Käytännössä uuden ohjausjärjestelmän hallintaan riittää vaikka vain yksi sormi, eli
tasainen ja tarkka ohjaus on kirjaimellisesti sormien ulottuvilla. Suurilla nopeuksilla
järjestelmä parantaa suuntavakavuutta, mutta merkittävimmät hyödyt ilmenevät pienillä nopeuksilla, kun ohjausta tehostava vaikutus on suurimmillaan. Sen huomaa
käännöksissä ja peruutuksissa täydellä kuormalla. Järjestelmä lisää mukavuutta sekä
vähentää ohjaamiseen liittyvää rasitusta, jolloin kuljettajien kehoon kohdistuvien
kulumavikojen riski pienenee.Täysin uudenlainen ohjattavuus ja ajotuntuma

Täysin uusi jousitusjärjestelmä

Uusi jousitusjärjestelmä parantaa Volvo FM:n ohjattavuutta ja ajotuntumaa entisestään. Järjestelmässä on uudet iskunvaimentimet, tehokkaammin toimiva jousitus sekä paljon geometriaan liittyviä uudistuksia. Niihin kuuluu esimerkiksi kallistuksenvakaajan tukipisteiden uusi sijoitus vetopöydän läheisyydessä, jolloin vääntövoimat välittyvät perävaunusta suoraan maahan. Tämä parantaa ajoneuvoyhdistelmän kokonaisvakautta ja ohjauksen hallittavuutta.


Tien päällä uusi kuorma-auto yllättää urheilullisella ajotuntumalla. Tätä tuntumaa vahvistaa entisestään Volvo Dynamic Steering -ohjausjärjestelmän mukavuus ja tarkkuus. Kaikkien uudistusten kokonaisvaikutus ohjattavuuteen ja ajotuntumaan on
käänteentekevä.
Volvo FM

Euro 6 -määräysten mukainen

Volvo FM -kuorma-auton Euro 5 -voimansiirtolinja on suorituskyvyltään ja ajettavuudeltaan huippuluokkaa. Entistä paremman SCR (Selective Catalytic Reduction) -tekniikan ja monien muiden teknisten parannusten ansiosta nämä ominaisuudet on pystytty säilyttämään Euro 6 -voimansiirtolinjassa. Uudessa Volvo FM:ssä sekä D11- että D13-voimansiirtolinja täyttävät Euro 6 -määräykset.

Uuden Volvo FM:n oma paino on myös hiukan pudonnut. Kuorma-autot on optimoitu
käyttötarkoituksen mukaan käyttämällä parempia materiaaleja, valmistustapoja ja suunnitteluperiaatteita. Esimerkiksi Volvo FM 4×2 Euro 6 -vetoauton nettopaino on pudonnut jopa 75 kiloa.

Säästä polttoainetta jopa 5 % I-Seen avulla

Säästä polttoainetta jopa 5 % I-Seen avulla

Uusi Volvo FM on saatavana uudella polttoainetta säästävällä I-See -järjestelmällä. Tämä lujittaa entisestään Volvon mainetta polttoainetehokkaana kuorma-autona. I-See parantaa polttoainetaloudellisuutta säätelemällä nopeutta ja vaihteita yhdessä I‑Shiftin kanssa ja hyödyntämällä tietoja tien korkeusvaihteluista. Jos tarvittavia tietoja ei ole muistissa, se lataa tiedot nyt automaattisesti I-See -tietokannasta.

Lisää säästöjä Fuel Advicella

Tämän palvelun avulla uuden Volvo FM:n polttoainesäästöistä voidaan tehdä pysyviä. Fuel Advice -palvelu, jossa henkilökohtainen polttoaineasiantuntija analysoi ajotottumuksia sekä huolehtii jatkuvasta seurannasta ja opastuksesta, jota kuljettajat tarvitsevat polttoainetta säästävän ajotavan ylläpitämiseen. Vaikka palvelu aktivoitaisiin vain yhdelle kuorma-autolle, investoinnin hyöty näkyy polttoainelaskun pienenemisenä. Fuel Advice -palvelun avulla polttoainetta voi säästää jopa 5 prosenttia.


Säästä polttoainetta jopa 5 % I-Seen avulla

Lupaus 100-prosenttisesta käyttöasteesta

Uudelle Volvo FM:lle, joka on varustettu viestintäyksiköllä (TGW), voidaan tehdä Uusi
Volvo Gold -huoltosopimus, jossa luvataan 100-prosenttinen käyttöaste. Se tarkoittaa, että korjaamo voi toimia ennakoidummin kuin aikaisemmin. He voivat valvoa etänä kuorma-auton tärkeiden osien kuntoa ja muuttaa huoltosuunnitelmaa todellisen tilanteen ja asiakkaan aikataulun mukaan.

Käyttöastetta turvaaviin ominaisuuksiin kuuluu myös Volvo Action Service On Call. Jos rengas puhkeaa tai muita ongelmia ilmenee, kuljettaja saa napin painalluksella suoran yhteyden puhelinpalveluun. Integroitujen yhteysvalmiuksien ansiosta oikeanlaista apua voidaan lähettää viipymättä oikeaan paikkaan, jolloin kuorma-auto saadaan nopeasti takaisin tien päälle.

Jos Uuden Volvo Gold -huoltoopimuksen tilanneen asiakkaan kuorma-auto ei ole jälleen tien päällä sovitussa ajassa, Volvo korvaa aiheutuneita kuluja.

Säästä polttoainetta jopa 5 % I-Seen avulla

Lujarakenteinen ja erittäin monipuolinen

Uusi Volvo FM on tehty kestämään erityisesti tärkeistä kohdista, sillä esimerkiksi sen akselistot ovat erittäin lujaa tekoa. Useimmissa akseleissa hyötykuormaa on tullut lisää tonni tai enemmän. Raskaissa kuljetuksissa voidaan näin ottaa vastaan suurempia tehtäviä tai suoriutua nykyisistä tehokkaammin. Ja mikä tärkeintä, yksittäisten akselien suuremman kantokyvyn ansiosta kuorma-auton ylikuormauksen riski pienenee. Samalla kuljettaja voi kuormata ja purkaa kuorma-auton turvallisella
ja tehokkaalla tavalla.

Monipuolisuutta lisää myös, että uudella kuorma-autolla on mahdollista saavuttaa suurempia akselikohtaisia massoja myös matalammilla alustatyypeillä. Koska kuormatilaa on enemmän korkeussuunnassa, maansiirtoautoihin voidaan asentaa suurempia nostureita ja kontteja voidaan noutaa kantamatta suurempaa huolta painon jakautumisesta. Matalakattoisella makuuohjaamolla varustettujen autonkuljetusautojen ylätasolla voidaan jopa kuljettaa katumaastureita.

Koska erittelyvaihtoehtoja on niin paljon, uuden Volvo FM:n käyttötarkoitusten kirjo on jopa edeltäjäänsäkin laajempi. Ajan ja rahan säästämiseksi se on myös valmisteltu entistä paremmin päällirakentajia varten, jotka varustavat kuorma-auton tarpeitasi vastaavaksi.
Lujarakenteinen ja erittäin monipuolinen

Jokainen päivä sujuu jouhevammin

Monet uuden kuorma-auton ominaisuudet on suunniteltu niin, että kuljettajat voivat suoriutua tehtävistään tehokkaammin. Kaukosäädin esimerkiksi säästää aikaa kuormattaessa ja muistaa jopa viisi lastauslaituria. My Truck app -sovellus puolestaan on maailman ensimmäinen älypuhelinsovellus, jolla kuljettaja voi asettaa ohjaamolämpötilan tai tarkistaa kojelaudan hallintalaitteet.

Myös ohjaamosta on tullut houkuttelevampi. Täysin uudessa kojelaudassa on uusi ohjauspyörä ja elektroninen seisontajarru, ja lisävarusteena voidaan hankkia kojelautaan integroidut I-Shift -hallintalaitteet. Uudistusten ansiosta liikkuminen ohjaamossa helpottuu. Säilytystiloja on parannettu paperitöiden ja henkilökohtaisten tavaroiden hallinnan helpottamiseksi.

Uusi kuljettajan istuin on myös erityisen mukava, ja siinä on enemmän jalkatilaa. Kaikkien näiden ominaisuuksien ansiosta uusi Volvo FM on erityisen kuljettajaystävällinen työympäristö. Mutta ehkä kuorma-auton uusi ilme kertookin jo tämän kaiken.

Uusi Volvo FM voidaan toimittaa näissä kokoonpanoissa

Ohjaamot Moottorit Vaihteistot Taka-akselit
Volvo FM:n ohjaamot Volvo FM:n moottorit Volvo FM:n vaihteistot Volvo FM:n taka-akselit
Päiväohjaamo
Makuuohjaamo
Matala makuuohjaamo
Globetrotter-ohjaamo
Globetrotter LXL -ohjaamo
D11K (330, 370, 410 tai 450 hv)

D13K (420, 460, 500 hv)
I-Shift
Käsivälitteinen vaihteisto
Akselivälitteinen vetopyörästö
(Hyväksytty kokonaisyhdistelmämassa: 44–70 tonnia)

Napavälitys
(Hyväksytty kokonaisyhdistelmämassa: 70–120 tonnia)